Ανοδικά κινείται το ευρώ – Η αβεβαιότητα για το tapering ρίχνει το δολάριο

Το ευρώ διατηρείται κοντά σε πολυετή υψηλά επίπεδα έναντι των βασικών νομισμάτων, μετά τα εξαιρετικά θετικά στοιχεία για την μεταποίηση στην Ευρωζώνη, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας, υπονομεύει το δολάριο.

Η Fed ξεκινά σήμερα την τελευταία διήμερη συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής του έτους. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα αρχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος τόνωσης ύψους 85

δισ. δολαρίων μηνιαίως το Μάρτιο, αλλά τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ώθησαν κάποιους επενδυτές να στοιχηματίσουν σε πιθανή μείωση στις αρχές Ιανουαρίου ή ακόμα και αυτήν την εβδομάδα.

Το ευρώ ενισχύεται 0,1% και στο 1,3768 έναντι του δολαρίου, αρκετά κοντά στο υψηλό δύο ετών και το1,3811 που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται σε απόσταση αναπνοής και από το υψηλό πέντε ετών έναντι του γεν, σημειώνοντας αυξάνεται 0,1% στο 141,82, ενώ το δολάριο παρέμεινε αμετάβλητο στο 103,00 έχοντας από χθες απομακρυνθεί από το υψηλό πέντε ετών του 103,925 που άγγιξε την Παρασκευή.

Η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της πολιτικής της Fed ωθούν χαμηλότερα το δείκτη δολαρίου στο 80.051 και κοντά στο χαμηλό έξι εβδομάδων και το 79.757 που άγγιξε την Τετάρτη.

Original article: Ανοδικά κινείται το ευρώ – Η αβεβαιότητα για το tapering ρίχνει το δολάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα