ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Στα play off του Champions League οι δύο “δικέφαλοι”

[UPD] Διπλή εκπροσώπηση στα πλέι οφ του Champions League για την Ελλάδα, αφού τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισαν την πρόκριση τους το βράδι της Τρίτης (14/08), σε βάρος των Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα.

“Ψυχωμένη” η ΑΕΚ

Κάνοντας …κατάθεση ψυχής, η «Ένωση» λύγισε τη Σέλτικ

(2-1) και πανηγύρισε με τους 35.000 οπαδούς της την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Με τον Γκάλο ν’ ανοίγει τον δρόμο και τον εκπληκτικό Λιβάγια να πετυχαίνει το καθοριστικό (όπως αποδείχθηκε) γκολ, η ομάδα του Ουζουνίδη διεύρυνε θριαμβευτικά το αήττητο 12 αγώνων στην Ευρώπη.

Καταπληκτικοί οι Λαμπρόπουλος-Οικονόμου, υπήρξαν οι κύριοι λόγοι (μαζί με τον Μπάρκα) που η ΑΕΚ άντεξε στην ασφυκτική πίεση των Σκωτσέζων μετά το γκολ του Σινκλέρ κι είναι φαβορί πλέον απέναντι στη Βίντι για να κουνήσει σεντόνι.

ΠΑΟΚ: «Τσάρος» στη Μόσχα

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου με σχετική άνεση πήρε το «χρυσό» 0-0 και προκρίθηκε στα play-off του Champions League εκεί που περιμένει η Μπενφίκα.

Η κρίσιμη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 33′, σε μια χρονική στιγμή που οι Ρώσοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό. Η αποβολή του Λουίς Αντριάνο για χτύπημα εκτός φάσης στον Κρέσπο, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ δεν αποπροσανατολίστηκε, διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ευκαιρίες με κορυφαίες του Πρίγιοβιτς (38′) και του Ουάρντα στο 54′, αλλά ήταν τόσο ανώτερος σε τακτικό επίπεδο και σε αυτό που ζητούσε μέσα στο γήπεδο σε σχέση με τη Σπάρτακ, που όχι μόνο δεν το πλήρωσε, αλλά δεν κινδύνευσε ποτέ ουσιαστικά.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Κάνιας, Μαουρίσιο και Μάτος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Μια ιστορική ευκαιρία έχει μπροστά της η ΑΕΚ που απόψε (21:00) υποδέχεται τη Σέλτικ στη ρεβάνς του 1-1 της Γλασκώβης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Με νίκη η «Ένωση» θα βρεθεί στα playoffs του Champions League και θα έχει πολλαπλά κέρδη. Αφενός μεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την επιστροφή στους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 2006 απέναντι σε μία εκ των Βίντι ή Μάλμε που αναμετρώνται την ίδια ώρα στη ρεβάνς του 1-1 της Σουηδίας. Αφετέρου θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο, στη χειρότερη περίπτωση στους ομίλους του Europa League. Στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού, η ΑΕΚ θα παίξει στα playoffs του Europa League κόντρα στο νικητή του Σούντουβα-Σπάρτακς Γιούρμαλα που κοντράρονται την Πέμπτη στη ρεβάνς της νίκης των Λιθουανών στη Λετονία (0-1).

ΠΑΟΚ

“Μάχη” για το Champions League δίνει και ο ΠΑΟΚ στο αποψινό παιχνίδι με την Σπαρτάκ Μόσχας, στο «Otkritie Arena» (20:30).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που θέλει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, αναμένεται να παραταχθεί επί ρωσικού εδάφους με 4-2-3-1. Υπενθυμίζεται ότι αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League εκεί τον περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσέ, με τους Πορτογάλους να έχουν κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς στη Λισαβόνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα