Apple: Συνεργασία με IBM για προώθηση iPad – iPhone σε επιχειρήσεις – Πλήγμα για την Microsoft

Apple και ΙΒΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση του iPad και του iPhone σε επιχειρήσεις.

Βάσει της συμφωνίας των δύο εταιρειών, η ΙΒΜ θα παρέχει υπηρεσίες cloud, διαχείρισης εξαρτημάτων και ασφαλείας για τα προϊόντα της Apple,

τα οποία θα πωλούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και δημόσιους οργανισμούς, με applications ειδικά κατασκευασμένα για κάθε κλάδο.

«Η Apple αναγκάζεται να προχωρήσει κατόπιν πιέσεων από ιδιώτες που ζητούσαν να έχουν την ίδια mobile ευκολία και για τις επιχειρήσεις τους. Μέχρι τώρα δίσταζε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε επιχειρήσεις, φοβούμενη» δήλωσε ο Frank Gillett, αναλυτής της Forrester Research κάνοντας λόγο για «συμφωνία ορόσημο».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία οι χρήστες του iOS θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα φημισμένα big data analytics της ΙΒΜ» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook και συμπλήρωσε: «Είναι ένα δραστικό βήμα προς τις επιχειρήσεις. Κάτι που μόνο η Apple και η ΙΒΜ μπορούν να αποδώσουν»

«Ο μεγαλύτερος ηττημένος από αυτή τη συνεργασία πιθανότατα θα είναι η Microsoft, καθώς έτσι πλήττονται οι φιλοδοξίες της να προωθήσει σε επιχειρήσεις το λογισμικό Windows 8 για συσκευές με οθόνες αφής» εξηγεί ο Richard Doherty, της Envisioneering, μιλώντας στους Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα