Θετική έκθεση της HSBC για ελληνικές τράπεζες και μετοχές – Μόνο ρίσκο το πολιτικό

Overweight για την Ελλάδα δηλώνει εκ νέου η HSBC.

“Σε ό,τι αφορά τη μακροοικονομική της κατάσταση, η Ελλάδα μοιάζει ελκυστική”, σχολιάζουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα, ειδική έκθεσή τους, υπό τον τίτλο

“Margin of recovery”.

Σύμφωνα με την HSBC, η προσπάθεια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται και τα εταιρικά αποτελέσματα ισχυροποιούνται.

“Εάν θέλετε να επενδύσετε σε χώρα που κινείται σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, η Ελλάδα συνιστά έναν φυσικό υποψήφιο”, επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο και τις ελληνικές μετοχές, η τράπεζα δίνει σύσταση “overweight”.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου, οι ελληνικές συστημικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες. Μάλιστα, διαθέτουν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στο σύνολο της Ευρώπης.

Οι ελληνικές τράπεζες όχι μόνο εναρμονίστηκαν με τις κεφαλαιακές ανάγκες που επέδειξε η διαγνωστική μελέτη της Blackrock, αλλά διαθέτουν πλέον και ένα αξιοσημείωτο κεφαλαιακό μαξιλάρι ενόψει των πανευρωπαϊκών stress tests της ΕΚΤ.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες και αυτός είναι ο κίνδυνος της ρευστότητας (liquidity risk).

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ

Σύμφωνα με τους αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, το πολιτικό ρίσκο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το ελληνικό χρηματιστήριο.

Εάν τον Μάρτιο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

“Ωστόσο, δεδομένου του μεγέθους της προσπάθειας που έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής η Ελλάδα, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των δανειστών και τους όρους του οικονομικού προγράμματος που ακολουθεί, θα εκπλαγούμε αρνητικά εάν σε αυτό το τελευταίο στάδιο η προσπάθεια εγκαταλειφθεί”, διαμηνύουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα