“Οι τελευταίοι των Χάουσμαν”: Φύγαμε για Λονδίνο;

Πρέπει να ομολογήσω ότι αν και όχι αμιγώς θεατρική εμπειρία η live αναμετάδοση από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Μέγαρο Μουσικής της παράστασης “Το περίεργο συμβάν με το σκύλο τα μεσάνυχτα” στις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη! Και τώρα έπεται συνέχεια...
Σε ζωντανή πάντα μετάδοση με το Λονδίνο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία σπουδαία ηθοποιό, τη Τζούλι
Γουόλτερς, σε μία παράσταση που υμνήθηκε από τους Βρετανούς κριτικούς. Στις 11 Οκτωβρίου πάμε Μέγαρο και από εκεί ταξιδεύουμε Λονδίνο για να απολαύσουμε το θεατρικό έργο του Στίβεν Μπέρεσφορντ “Οι τελευταίοι των Χάουσμαν”. Στο συγγραφικό του ντεμπούτο ο Μπέρεσφορντ μας αφήνει να ρίξουμε μία ματιά στην προβληματική οικογένεια των Χάουσμαν. Η μητέρα, ιδεολόγος και θιασώτης των σίξτις, ο γιος με προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά και... σεξουαλικού προσανατολισμού, η κόρη, θεωρητικά φυσιολογική αλλά με μια πικρία για όσα συμβαίνουν στην οικογένειά της, ο γιατρός της οικογένειας που κρυφά απ’ όλους διατηρεί εξωσυζυγικό δεσμό με τη μητέρα και ένας ακόμα νεαρός που έχει βάλει στο μάτι ο γιος!

Θα μπορούσε να είναι οικογενειακό δράμα... Θα μπορούσε να είναι μαύρη κωμωδία... Αλλά αυτό που φαίνεται να ενθουσίασε τους κριτικούς στην Αγγλία είναι αυτός ο υπόγειος παραλληλισμός που κάνει ο συγγραφέας ανάμεσα στην οικογένεια Χάουσμαν και την ίδια τη Μεγάλη Βρετανία.

Εμείς πάλι ανυπομονούμε να δούμε τη Τζούλι Γουόλτερς στη σκηνή, έστω και μέσα από την οθόνη!

Σπεύστε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής ή το διαδίκτυο.

11 Οκτωβρίου
Μέγαρο Μουσικής - Αλεξάνδρα Τριάντη
Εισιτήρια: 14 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητικό)
Keywords
Αναζητήσεις
chaousman.com
Τυχαία Θέματα