Τι θα δούμε φέτος στο Ακροπόλ;

Με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ζήλευε και το πρώτο κρατικό θέατρο της χώρας, το Ακροπόλ φέτος, στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του υπό τη νέα διεύθυνση, ετοιμάζει μία σειρά από εξαιρετικά φιλόδοξες παραγωγές με την υπογραφή πολύ σημαντικών σκηνοθετών...
Η σεζόν θα ξεκινήσει με την επανάληψη του “Μεγάλου μας τσίρκου” του Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, που φέτος το καλοκαίρι
κυριολεκτικά σάρωσε στα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή με το Κ.Θ.Β.Ε. και τους Γιώργο Αρμένη, Μαρίνα Ασλάνογλου και Τάσο Νούσια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου.

Από τις 30 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται η μεταμεσονύκτια σκηνή (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με το “Frankenstein Junior” του Μελ Μπρουκς και τη σκηνοθετική υπογραφή του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Λίγες μέρες μετά, από τις 5 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Μαστοράκης παρουσιάζει ένα σπουδαίο και όχι πολυανεβασμένο έργο του Μπρεχτ, την “Ιωάννα των Σφαγείων” με τη Βίκυ Βολιώτη και τον Αιμίλιο Χειλάκη. Ίσως από τα θεατρικά must του χειμώνα.

Τη σεζόν στο Ακροπόλ θα κλείσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος που επανέρχεται με τον “Επιθεωρητή” του Γκόγκολ και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ομώνυμο ρόλο. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 6 Μαρτίου, δεδομένου ότι φέτος το Πάσχα (και άρα η λήξη της θεατρικής σεζόν) πέφτει τον Μάιο.

Στα παραπάνω προσθέστε την Παιδική Σκηνή του Ακροπόλ με τη Σοφία Σπυράτου να παρουσιάζει μία διασκευή του Στράτου Πασχάλη στον “Τρελαντώνη” της Πηνελόπης Δέλτα και τη Νεανική Σκηνή που θα περιοδεύσει σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας με τη “Μικρή μας Πόλη” του Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Σημειώστε επίσης ότι η επιχείρηση του Ακροπόλ φέτος εξαπλώνει τις θεατρικές της δράσεις και σε δύο ακόμα θέατρα πέραν του ιστορικού Ακροπόλ. Ο λόγος για τις “Ροές”, που θα δούμε την επανάληψη της “Ρώσικης Ρουλέτας” σε σκηνοθεσία Λίλυς Μελεμέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, αλλά και τις “Καρέκλες” του Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη με την Όλια Λαζαρίδου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο (που ήταν να δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών με την Όλια και τον Καταλειφό, αλλά τελικά ματαιώθηκε). Και για το θέατρο “Βασιλάκου” που από τις 5 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν επιτέλους στη σκηνή η Ρένη Πιττακή και η Πέγκυ Τρικαλιώτη στο “Μ’ αγαπάς δεν μ’ αγαπάς” της Φωτεινής Τσαλίκογλου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, μετά την περσινή αναβολή λόγω εγκυμοσύνης της Τρικαλιώτη.

Και καλή μας σεζόν!
Keywords
Τυχαία Θέματα