«Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» Στον «Ελληνικό Κόσμο» από 20 Οκτωβρίου

Η έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που θα φιλοξενηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» από τις 20 Οκτωβρίου του 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2013, αποτελεί την καλύτερη έκθεση που σχεδιάστηκε ποτέ για την παγωμένη ήπειρο της Ανταρκτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
H έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου την είδαν περίπου 200.000 επισκέπτες, και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στην Ισπανία και την Τουρκία. Και στις τρεις χώρες δέχτηκε συνολικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Αντιμέτωποι
με ακραίες καιρικές συνθήκες και με ρούχα όμοια με αυτά που φορούν όσοι επισκέπτονται την Ανταρκτική, οδηγώντας οχήματα χιονιού οι Αθηναίοι θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της πιο παγωμένης περιοχής του πλανήτη...

Το τοπίο θα είναι μοναδικό. Θα μάθουμε εάν έχουμε τις δυνάμεις να επιβιώσουμε σε μια πραγματικά «κατεψυγμένη» έρημο, μέσα στο σκοτάδι, παρέα με άγρια ζώα και με ρωγμές στον πάγο, όπου κάθε λάθος μπορεί να μας οδηγήσει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Και όλο αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την ηλιόλουστη Αθήνα, θα γίνει πραγματικότητα μέσα από μια τρισδιάστατη και απόλυτα ρεαλιστική έκθεση, για τολμηρούς και μη εξερευνητές.

«Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» και ο τίτλος τα λέει όλα ή σχεδόν όλα: Μέσα από 7 ζώνες δοκιμασίας ο επισκέπτης θα γνωρίσει τις εξής εμπειρίες:

-Μπορείτε να επιβιώσετε σε τόσο κρύο;

Μπαίνουμε σε δωμάτιο κατάψυξης, με θερμοκρασία -20º C. Εκεί δοκιμάζουμε ορισμένα από τα πραγματικά ρούχα που φορούν στην Ανταρκτική, προκειμένου να αντιληφθούμε τι χρειάζεται για να παραμείνουμε ζωντανοί.

-Μπορείτε να ζήσετε με άγρια ζώα;

Στην επόμενη ζώνη ο επισκέπτης δοκιμάζει με όλες του τις αισθήσεις, μέσα από θορύβους και οσμές, πώς είναι να εργάζεται κανείς σε αποικίες ζώων στην Ανταρκτική.

-Μπορείτε να βουτήξετε μέσα στην παγωμένη θάλασσα;
Σε αυτή τη ζώνη, μέσα από το παιχνίδι, ο επισκέπτης θα ζήσει την πρόκληση της κατάδυσης στα νερά της Ανταρκτικής, στην καρδιά του χειμώνα, όταν η θάλασσα θα έχει παγώσει. Όπως οι δύτες, θα δει γιγαντιαία και ασυνήθιστα πλάσματα.

-Θα μπορούσατε να ζήσετε στην Ανταρκτική;

Στο Σταθμό Βάσης ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με διάφορα σενάρια επείγουσας ανάγκης. Θα καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του;

-Θα μπορούσατε να οδηγήσετε ένα όχημα χιονιού (snowmobile);
-Θα μπορούσατε να κατασκηνώσετε στην ύπαιθρο στην Ανταρκτική;

Ο επισκέπτης φιλοξενείται στην κατασκήνωση των ερευνητών και βιώνει πώς είναι να ζει κανείς σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

-Θα μπορούσατε να περάσετε δύο μήνες στο σκοτάδι;
Η κορυφαία πρόκληση. Στην Ανταρκτική μπορεί να χρειαστεί να περάσει ο ερευνητής μέχρι και έξι μήνες στο σκοτάδι. Εκπληκτικά βίντεο προκαλούν τον επισκέπτη να βυθιστεί σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού, ανακαλύπτοντας αν μπορεί να ζήσει σχεδόν χωρίς αισθήσεις.

Η θερμο
Keywords
Τυχαία Θέματα