ΑΝ...: Ο Παπακαλιάτης παίρνει το καπελάκι του και φεύγει!

Δεν θέλω να προτρέχω και να γίνομαι κακός, αλλά εγώ από αυτό το δελτίο τύπου που έφτασε στα χέρια μου από τη Village σχετικά με την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Παπακαλιάτη “ΑΝ...” άκρη δεν έβγαλα... Κάτι ακαταλαβίστικα διάβασα για τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα του “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”...
Μετά έμαθα ότι ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Μάρω Κοντού θα είναι, λέει, αφηγητές στην ταινία του Παπακαλιάτη ως Αντωνάκης και Ελενίτσα, που 45 χρόνια μετά είναι ακόμα μαζί. Μετά διάβασα ότι θα σχολιάζουν τον έρωτα του Παπακαλιάτη
(Δημήτρης) και της Μαρίνας Καλογήρου (Χριστίνα), που γνωρίζονται στην Αθήνα του σήμερα. Στη συνέχεια μπήκαν στη μέση διάφορα υπαρξιακά του τύπου “Όλοι δεν έχουμε σκεφτεί αν στη ζωή μας γίνονται όλα τυχαία;”... Λίγο πιο κάτω πληροφορήθηκα ότι θα είναι “μία ερωτική ιστορία με εμπόδια και ανατροπές που προκαλούνται όχι από τρίτους αλλά από την ίδια τη ζωή. Ένας δυνατός έρωτας που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του να τον κρατήσουν σε μία εποχή που όλα γύρω τους αλλάζουν.” (όπως, ας πούμε η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή;) Και το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι τα γυρίσματα θα γίνουν στην Πλάκα, γιατί αυτή είναι η Αθήνα του σήμερα, σύμφωνα με τον Παπακαλιάτη!

Α, και το καλύτερο μας το άφησαν για το φινάλε... “Η σκηνογραφική διαμόρφωση του κεντρικού χώρου των γυρισμάτων έγινε με τη συμβολή του καταστήματος DECO CLUB Andreas Kritikos και τη συμβολή των καταστημάτων NOTOSHOME.” Όπως το σπίτι μου και το σπίτι σου δηλαδή!

Το ξαναλέω. Ας μην προτρέχουμε (αλλά κι εσύ, βρε Χριστόφορε, μας προκαλείς!) κι ας περιμένουμε να τη δούμε (αν αντέξουμε) για να την κρίνουμε. Αλλά κάτι μου λέει ότι “ΑΝ...” ο Χριστόφορος έμενε στην τηλεόραση κι άφηνε το σινεμά στην ησυχία του, θα χειροκροτούσα!

Και κάπου εδώ... παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω!

Του Δημήτρη Χαλιώτη

Ηθοποιοί:
Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Δημήτρης)
Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα)
Μάρω Κοντού (Ελενίτσα)
Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης)
Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα Δημήτρη)
Μαρία Σολωμού (Μαρία)
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης)
Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος)
Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν)
Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης)

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Σκηνικά: Γιώργος Γεωργίου
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
Ηχοληψία: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Παραγωγή: Village Plus Productions
Συμπαραγωγή: ΟΤΕ TV
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Σούσουλας
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 29 Νοεμβρίου
Διανομή: Village

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου από την Village
Keywords
Τυχαία Θέματα