O “Αμερικάνος” του Παπαδιαμάντη: Καλοκαιρινό θεατρικό must!


Τρία χρόνια επιτυχίας. Παραστάσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Μία ιδιαίτερη θεατρική διασκευή ενός λογοτεχνικού κομψοτεχνήματος. Ένας ηθοποιός κι ένας μουσικός επί σκηνής. Ο “Αμερικάνος” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις...
«…Μου φάνηκε σαν Εγγλέζος, σαν Αμερικάνος, μα όχι πάλι σωστός Εγγλέζος ούτε σωστός Αμερικάνος· τα ολίγα λόγια που μου είπε ρωμέικα, τα είπε μ’ έναν τρόπο δύσκολο και συλλογισμένο, όχι και πολύ ξενικό, σαν να ήξερε μια φορά ρωμέικα και τα ξέχασε...»

Σε
αυτό το υπέροχο διήγημά του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης διηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο την ιστορία ενός Έλληνα μετανάστη, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανένας. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως είναι ακόμα εκεί και τον περιμένει...

Ο ταλαντούχος Θανάσης Σαράντος διασκευάζει για το θέατρο την ιστορία του Παπαδιαμάντη κρατώντας τον ρόλο του αφηγητή, αλλά και υποδυόμενος πολλούς ακόμα χαρακτήρες, σε ένα θεατρικό one man show συνοδεία ζωντανής μουσικής (πρωτότυπες συνθέσεις του Λάμπρου Πηγούνη με την Τάνια Γιαννούλη να παίζει ζωντανά επί σκηνής).

Ξεκινώντας τις παραστάσεις το 2009 στο θέατρο “Άλεκτον” ο Θανάσης Σαράντος ενθουσίασε κοινό και κριτικούς συνεχίζοντας το θεατρικό του ταξίδι με τον “Αμερικάνο” σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τον περασμένο Δεκέμβρη η παράσταση παρουσιάστηκε ξανά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Κακογιάννης με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος το καλοκαίρι το θεατρόφιλο κοινό της πρωτεύουσας θα έχει ακόμα δύο ευακιρίες να δει την παράσταση, στις 24 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων και στις 29 Ιουλίου στο “Παλαιό Ελαιουργείο” στην Ελευσίνα.

Το Τottblog έχει την χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης και φυσικά θα επανέλθουμε!

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος
Μουσικός επί σκηνής : Τάνια Γιαννούλη
Μουσική σύνθεση : Λάμπρος Πηγούνης
Σκηνική Επιμέλεια :Λίνα Μότσιου
Βοηθός σκηνοθέτη : Δημήτρης Κερεστεντζής
Φωτογραφίες : Μαριλένα Σταφυλίδου, Γεράσιμος Νεοφύτου

Διάρκεια παράστασης : 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

24 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Βύρωνα, Δάφνης και Υμηττού (θέατρο Βράχων). Ωρα έναρξης : 21.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ κανονικό, 5 Ευρώ φοιτητικό, για παιδιά και νέους από 6-18 ετών, ΑΜΕΑ, άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ, για ηθοποιούς με ενημέρωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, πολύτεκνους, κατόχους κάρτας πολιτισμού, ΥΠΠΟΤ. Επίσης το εισιτήριο θα κοστίζει 5 Ευρώ για group πάνω από 10 άτομα.
Προπώληση για το Φεστιβάλ Βύρωνα, Δάφνης, Υμηττού :

Ticket services
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πε
Keywords
Τυχαία Θέματα