Ο πρόγονος του Μίκυ Μάους ήταν... ο Όσβαλντ ο Λαγός!


Όταν ακόμα ο Γουόλτ Ντίσνεϊ σχεδίαζε για λογαριασμό της Universal, η Disney δεν ήταν τίποτα περισσοτερο από ένα κρυφό του όνειρο και ο Μίκυ Μάους δεν είχε ακόμα “γεννηθεί”, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Όσβαλντ τον Λαγό!
Ο χαριτωμένος λαγός είναι ο πρόγονος του Μίκυ Μάους και μόλις πριν από έξι χρόνια η Disney κατάφερε να πάρει από τη Universal τα δικαιώματά του. Βλέπετε, ο δημιουργός του, ο 27χρονος
τότε Γουόλτ Ντίσνεϊ, είχε αναγκαστεί να αποχωριστεί το δημιούργημά του φεύγοντας από τη Universal για να ιδρύσει λίγο αργότερα την αυτοκρατορία του.

Κάπως έτσι, σήμερα, με αφορμή τα 85α γενέθλια της Disney, η εταιρεία έφτιαξε ένα μικρό ταινιάκι με τα πρώτα σχέδια του Όσβαλντ του Λαγού. Ο τίτλος του, Harem Scarem. Δεν πρόκειται για κανονική ταινία κινουμένων σχεδίων, όπως μπορούμε σήμερα να τη φανταστούμε, αλλά με περισσότερο με αλλεπάλληλα καρέ σκίτσων που φτιάχνουν μια μικρή ιστοριούλα από τον αρχάριο τότε “μάγο των κινουμένων σχεδίων”.

Η Yahoo δημοσιεύει αποκλειστικά το υλικό, που χρονολογείται στη δεκαετία του ’20. Συγκεκριμένα, ο Όσβαλντ ο Λάγος δημιουργήθηκε από τον Ντίσνεϊ το 1927 και πρωταγωνίστησε σε 26 μικρού μήκους εκείνης της περιόδου για λογαριασμό της Universal. Μπορείτε να δείτε το Harem Scarem ΕΔΩ.
Keywords
Τυχαία Θέματα