Daphne Selfe: Στα 83 της με τον κορσέ της Μαντόνα

Καλή μου Μαντόνα πολύ θα ήθελα να σε δω να φοράς αυτό τον παλιό σου κορσέ σε 30 χρόνια και να σε χαίρομαι, έστω και ζαρωμένη, όπως χαίρομαι την κυρία αυτή. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι από το πολύ κόψε ράψε θα σκιαχτώ παρά θα χαρώ. Τώρα είναι αργά για σένα!!! Έτσι σου μάθανε, έτσι κάνεις.

Και το θέμα μας δεν είναι η Μαντόνα και οι κακίες που βγάζουμε, απλώς μία φωτογράφιση υπήρξε η αφορμή, για να θαυμάσουμε αυτή την αξιολάτρευτη κυρία, ετών 83.

Η Daphne Selfe ήταν και παραμένει μοντέλο. Ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του ’50
και έκανε θραύση στις πασαρέλες και στα εξώφυλλα περιοδικών. Τα παράτησε όμως νωρίς. Παντρεύτηκε, έκανε τρία παιδιά και αποσύρθηκε. Επέστρεψε ξανά με φωτογραφήσεις για μεγάλες εταιρίες, όπως η NIVEA και η OLAY, αλλά και για μεγάλους οίκους μόδας, όπως ο Dolce & Gabbana.

Η Daphne Selfe δηλώνει συχνά σε συνεντεύξεις της πως αρνείται να κάνει μπότοξ, λίφτινγκ και γενικά οτιδήποτε χημικό στο δέρμα της. Ακόμα και τα μαλλιά της άρχισε να τα βάφει στα 40 της, όταν άρχισαν να γκριζάρουν, αλλά τώρα ούτε καν αυτό κάνει.

Πιστεύει δε πως αν ξεκινούσε σήμερα την καριέρα της δεν θα τα είχε καταφέρει. " Είμαι κοντή, με μεγάλους ώμους. Κανείς μόδιστρος δεν θα με διάλεγε. Το 1954 όμως κανείς δεν σου ζητούσε να αλλάξεις τίποτα από αυτό που είσαι."

Η Selfe εξηγεί πως την καλή της κατάσταση σε αυτή την ηλικία την οφείλει στα γονίδια και στην καταγωγή της (είναι μισή Ιρλανδή). Άλλωστε και η μητέρα της πέθανε στα 95 της και μέχρι τότε ήταν μια καλοστεκούμενη κυρία.

Σήμερα στα 83 της φωτογραφίζεται με τον θρυλικό κορσέ του οίκου Gaultier, που πρωτοφόρεσε η Μαντόνα για την προώθηση του τραγουδιού "Like a Virgin".

Μακάρι όλοι να γερνούσαμε τόσο όμορφα. Μακριά από υστερίες και υπερβολές. Αλλά όταν στα περιοδικά η ρυτίδα σημαίνει πτώση και παρακμή, που να τολμήσεις να αφήσεις τίποτα απείραχτο. Η κυρία Selfe ίσως μας πείσει για το αντίθετο.

Του Στέλιου Γαλανόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα