Το ξανασκέφτεται ο Τσίπρας για τον Καρυπίδη

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε με την υποψηφιότητα Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει το θέμα και δεν αποκλείεται-σύμφωνα με πληροφορίες-να δείξει τη στήριξή του σε άλλο πρόσωπο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λάβει σήμερα την τελική απόφαση, αφού ενημερωθεί από τους στενούς του συνεργάτες και με την πολιτική γραμματεία να είναι έτοιμη να συνεδριάσει
ανά πάσα ώρα μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο

Η αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης είναι ενδεικτική των διεργασιών. Αποφασιστικής σημασίας θα είναι και η εικόνα που θα διαμορφώσουν και οι αρμόδιοι για το θέμα, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης, που μεταβαίνουν από το πρωί στην Κοζάνη για να συζητήσουν με τις τοπικές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι βαρύ, καθώς δεν αντιδρούν μόνο τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, που έτσι κι αλλιώς πολύ έγκαιρα είχαν διαφωνήσει με την υποψηφιότητα αυτή, αλλά και τα μισά στελέχη της πλειοψηφίας.

Το πρόβλημα με μία τυχόν ακύρωση της απόφασης είναι ότι θα πρέπει να καταλογιστούν με κάποιο τρόπο και οι ευθύνες στα στελέχη, που πρότειναν και επέμειναν στην υποψηφιότητα Καρυπίδη, δηλαδή ακριβώς οι δύο προαναφερθέντες Βίτσας και Πουλάκης. Για να μετριαστούν οι εντυπώσεις και να εφαρμόσει η ηγεσία μία ήπια τακτική, που δεν θα δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα, η Κουμουνδούρου επισημαίνει με έμφαση από χθες ότι η πρόταση για τον κ. Καρυπίδη έγινε από την περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, άρα οι δύο αρμόδιοι δεν φέρουν καίρια ευθύνη και προφανώς δεν τίθεται και θέμα ανάληψης κάποιας επιπλέον ευθύνης.

Άκρως ενδεικτική των προθέσεων της ηγεσίας πρέπει να θεωρείται πάντως η ανάρτηση που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της Αυγής, η οποία για πρώτη φορά παραδεχόταν ότι «προβληματίζει η υποψηφιότητα Καρυπίδη».

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αναστάτωση έχει προκληθεί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα στον κόσμο της Αριστεράς, από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης σε δήλωσή του φρόντισε να τονίσει ότι μεγάλωσε και γαλουχήθηκε «με τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αριστεράς που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις», ωστόσο η συνέντευξή του με τον Ηλ. Κασιδιάρη (και κυρίως, ο τρόπος που τον αντιμετώπισε), η«ετυμολογική ανάλυση» της «εβραϊκής λέξης Νερίτ», καθώς και οι πληροφορίες για κατά καιρούς επιχειρούμενες συγκλίσεις του είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς και στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και στους πολίτες που προσβλέπουν σε αυτόν, όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας αλλά και για το κατά πόσον συνάδει με το όλο αξιακό σύστημα της Αριστεράς».

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Κώστας Τσακαλίδης

The post Το ξανασκέφτεται ο Τσίπρας για τον Καρυπίδη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα