Γιατί τα «έσπασαν» Λοβέρδος και ΔΗΜΑΡ‏

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το πρώτο και κύριο θέμα που έγινε η αιτία για να χωρίσουν μεταξύ τους οι κύριοι Κουβέλης και Λοβέρδος ήταν το όνομα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν ήθελε επ΄ ουδενί να γράφει ο τίτλος της συμπαράταξης τη λέξη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Ήθελε να γράφει ΔΗΜΑΡ, προοδευτική
δημοκρατική παράταξη και κάπου μέσα σε παρένθεση το όνομα του κόμματος του Α. Λοβέρδου

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν το δέχθηκε ο κ. Λοβέρδος με αποτέλεσμα να σπάσει η συμφωνία που εδώ και μερικούς μήνες είχαν έρθει τα δυο κόμματα για να φτιάξουν την Κεντροαριστερά. Με αλλα λογια ο κ. Κουβέλης είχε την αίσθηση λένε καλα πληροφορημένες πηγές, και την ανάλογη αντιμετώπιση πως βοηθούσε το κομμα του κ. Λοβέρδου η ΔΗΜΑΡ για να μπει στη βουλή όποτε και αν γίνουν εκλογές και όχι πάνω σε μια ισότιμη σχέση συνεργασίας. Αντιμετώπιζε δηλαδή τον κ. Λοβερδο κάπως σαν τον κ. Χ. Καστανίδη, τον κ. Π. Μπεγλίτη που είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι πολιτικός φορέας δεν διαθέτουν δικό τους κόμμα.

Η ανακονωση που εξέδωσε ο κ. Λοβέρδος μετά την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το κόμμα του, φαίνεται πολύ καθαρά μέσα από τις τρεις φράσεις που χρησιμοποιούν για τη συνεργασία προοδευτικών κομμάτων για τη δημιουργία της ελληνικής ελιάς : Ισότιμα ,διακριτά, αυτόνομα. Ούτε ΠΑΣΟΚ, λένε συνεργάτες του κ. Λοβέρδου ούτε 58 , αλλα , ολοι μαζι κάτω απο τις τρεις αυτες έννοιες για τη συστράτευση και την ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης. Παράλληλα μέσα από την ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου με έμμεσο τροπο γινεται αναφορά και στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογων με οτι αυτο σημαίνει.

Η συνεργασια του κ. Λοβέρδου που έρχεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ , δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα και στα άλλα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ κυρίως για την Άννα Διαμαντοπούλου και το δίκτυο που έχει δημιουργήσει ως φορέα της, τον Γ. Φλωρίδη αλλά και τη «Δυναμική Ελλάδα» του κ. Η. Μόσιαλου που έτσι και αλλιώς θα συμμετάσχει στην «Ελιά». Ήδη γίνονται συζητήσεις , στελέχη που έχουν απομακρυνθεί να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανασύστασης της Κεντροαριστεράς καθώς φαίνεται να απομακρύνονται από τη ΔΗΜΑΡ, όπως έγινε με την Κίνηση π80, στην οποία προέρχονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί.

Ειναι φανερό , οπως λένε τωρα στο ΠΑΣΟΚ μετα απο αυτες τις εξελίξεις, οτι ο Φώτης Κουβέλης μικραίνει τη ΔΗΜΑΡ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να διασπαστεί αφου μια μερίδα στελεχών της διαφωνεί με τις στρατηγικές αποφασεις που έλαβε ο κ. Κουβέλης και δεν δέχθηκε τη συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες δυνάμεις που προέρχονται από τον ίδιο χώρο.

The post Γιατί τα «έσπασαν» Λοβέρδος και ΔΗΜΑΡ‏ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα