Το βλέμμα των ξένων επενδυτών…στην ελληνική γη και στις βίλες

Μπορεί στην ελληνική κτηματαγορά να μην… κουνιέται φύλλο τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά προσφάτως η ελληνική γη και οι κατοικίες (ιδιαιτέρως οι πολυτελείς) αρχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, οι παράγοντες της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα βλέπουν, έντονα, μια τάση να αυξηθεί το ενδιαφέρον των ξένων να επενδύσουν στη χώρα μας.

Η εξέλιξη αυτή

είναι λογική, δεδομένου ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας και η έξοδος από το ευρώ μοιάζει πλέον μακρινή, ενώ η μακρόχρονη οικονομική κρίση έχει μειώσει τις τιμές των ακινήτων.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι τιμές στην Ελλάδα αγγίζουν τα επίπεδα της Τουρκίας και της Ισπανίας, είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με την «έκρηξη» του 2008 και αυτό έχει αποτέλεσμα αρκετοί κροίσοι να βλέπουν με καλό μάτι τα ελληνικά «φιλέτα» γης.

Υπάρχουν τρία παραδείγματα που αν και είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, δείχνουν πως κάτι κινείται στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα. Η αγορά του Σκορπιού από την κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ έναντι 100 ευρώ, αλλά και η επένδυση του σεΐχη του Κατάρ στην Οξιά, δείχνουν ένα μέρος της εικόνας που διαμορφώνεται.

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε μια έκταση 35.000 τετραγωνικά μέτρα, κοντά στο Πόρτο Χέλι πωλήθηκε για ένα αξιοσέβαστο ποσό – αν και λιγότερο από την ζητούμενη τιμή των € 40 εκ. – σε έναν Έλληνα εφοπλιστή και τη Ρωσίδα σύζυγό του.

Άλλωστε, πολλά πολυτελή σπίτια νοικιάζονται για τη θερινή περίοδο σε ξένους, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να γλιτώσουν τα χαράτσια.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επίδοξοι αγοραστές επικεντρώνονται σε περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Σαντοίνη, το ΠόρτοΧέλι, οι Σπέτσες και η Χαλκιδική. Μάλιστα, στην κορυφή της λίστας των αγοραστών είναι οι Ρώσοι.

The post Το βλέμμα των ξένων επενδυτών…στην ελληνική γη και στις βίλες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα