Ετοιμάζουν «λουκέτο» για Ερρίκος Ντυνάν και Ωνάσειο

Αναστάτωση επικρατεί στο Ερρίκος Ντυνάν και το Ωνάσειο, μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία απέρριψε τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστεί η βιώσιμη λύση που είχε συμφωνηθεί και το «Ωνάσειο» καθώς υπάρχουν αλλαγές στη χρηματοδότηση για να γλιτώσει το λουκέτο

Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

Πιο άμεσα και σοβαρά είναι τα προβλήματα

του Ερρίκος Ντυνάν που λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού. Η έλλειψη ρευστότητας είναι τόσο μεγάλη που οι περισσότεροι από τους 824 εργαζόμενους και τους 180 γιατρούς έχουν να πληρωθούν για έντεκα μήνες.

Όσον αφορά το Ωνάσειο, τα προβλήματα είναι πιο ήπια και διαχειρίσιμα αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές, κυρίως στον τρόπο χρηματοδότησης. Το έλλειμμα των 25 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό λόγω Τρόικας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο πρόεδρος του Ωνάσειου, Ιωάννης Λεκάκης υπέβαλλε εχθές την παραίτηση του στον υπουργό Υγείας προκειμένου να αναλάβει την θέση του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής στον νοσοκομείο «Αττικόν».

Στο Ερρίκος Ντυνάν τα πράγματα είναι πιο μπλεγμένα λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ειρηνοδικείου για τα διοικητικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον οποίο ανήκει το νοσοκομείο. Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη η οποία είχε ορίσει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, δεν τίθεται θέμα παραίτησης του συμβουλίου του Ντυνάν. Επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής. Ο Κωνσταντίνος Τζουρζουράκης δήλωσε εχθές ότι δεν υπάρχει διοικητικό κενό και οι πως εργαζόμενοι παρέχουν άριστες υπηρεσίες υγείας με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

The post Ετοιμάζουν «λουκέτο» για Ερρίκος Ντυνάν και Ωνάσειο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα