Το 16 στα 16 έκανε ο Ολυμπιακός στο άδειο ΣΕΦ!

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός, έπαιξε ουσιαστικό μπάσκετ, είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και κέρδισε τον Απόλλων Πάτρας με 91-73, φτάνοντας έτσι τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Μπέγκιτς και Λοτζέσκι οι κορυφαίοι με 16 πόντους έκαστος, ρόλο δημιουργού ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης, που μπορεί να μη σκόραρε, αλλά έφτιαχνε το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να τηρούν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Ανδρέα Μολφέτα, πρώην προέδρου του Απόλλων Πατρών,

που άφησε την τελευταία του πνοή την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξιοπρεπής ο Απόλλωνας!

Στα του αγώνα τώρα, ο Απόλλων πραγματοποίησε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όπου δεν άφησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει με πάνω από εννέα πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί, κυρίως λόγω της κούρασης από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Ωστόσο, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, κυρίως χάρις στην ευστοχία του Λοτζέσκι που στα πρώτα έξι λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ είχε 11 πόντους.

Οι άμυνες χαλάρωσαν στη δεύτερη περίοδο και σε συνδυασμό με την επιθετική ευστοχία των παικτών, το 16-15 της πρώτης περιόδου έγινε 44-38 στο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα παρόλα αυτά να μην παρατά το παιχνίδι.

Μεγάλο όπλο της Αχαϊκής ομάδας στο δεύτερο μέρος ήταν η υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως η Πάτρα είχε 10 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κανένα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τελειώσει το παιχνίδι και γι’ αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πέρασε στο παιχνίδι τον Σπανούλη, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε αγωνιστεί ελάχιστα. Ο Σπανούλης, έφτιαξε το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», συνεργάστηκε άψογα με τον Μπέγκιτς, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσε και ο Κώστας Σλούκας που τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους.

Κάπως έτσι οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα και τις 16 συνεχόμενες σε όλες τις διοργανώσεις. Από τον Απόλλωνα, ξεχώρισε ο Ντάνιελ με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα πέντε επιθετικά.

Φοβερή ευστοχία από τους γηπεδούχους!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να υστέρησε του Απόλλωνα στα ριμπάουντ, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να κρατήσει την καλή κυκλοφορία (22) και τις καλές επιλογές των παικτών της και το πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, όπου σούταρε με ποσοστό που άγγιξε το 70% (10/15).

Ο Βασίλης Σπανούλης για ακόμα ένα ματς πρωταθλήματος, άφησε στην άκρη το σκοράρισμα, μένοντας στους 7 πόντους και αποφάσισε να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Φυσικά, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο έχοντας 10 ασίστ και μόλις δύο λάθη σε 18 λεπτά συμμετοχής. Θετικός ήταν και ο Μίρτζα Μπέγκιτς που με τους 16 πόντους του έδειξε πως μπορεί να προσφέρει και αυτός λύσεις από την περιφέρεια.

Στα θετικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν και η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στην δράση, μετά από απουσία ενός περίπου μήνα, λόγω κατάγματος στη μύτη. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε για 12 λεπτά, πετυχαίνοντας 2 πόντους με 2/2 βολές και έχοντας 4 ριμπάουντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (3), Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 8, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 13 (2), Λοτζέσκι 16 (2), Μπέγκιτς 16, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 6 (2)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βετούλας): Χιλ 7 (1), Καπερόνης 1, Τέιλορ 13 (1), Ντάνιελ 21 (12 ριμπ), Λιανός 10, Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Τρεπάλοβατς, Χοτ 4, Μπολντς 15 (1)

The post Το 16 στα 16 έκανε ο Ολυμπιακός στο άδειο ΣΕΦ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα