Την προειδοποίηση ότι το πλοίο θα γίνει «υγρός τάφος» αγνόησε η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που η Νότια Κορέα θρηνεί συνολικά 212 νεκρούς και αναμένει με αγωνία τον εντοπισμό των υπόλοιπων 90 αγνοουμένων του μοιραίου Sewol που βυθίστηκε στην Κίτρινη Θάλασσα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο πλοίαρχος του φέριμποτ που την ημέρα της ναυτικής τραγωδίας ήταν εκτός υπηρεσίας είχε επισημάνει επανειλημμένως στην πλοιοκτήτρια εταιρεία

τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το πλοίο, ωστόσο οι υπεύθυνοι τον αγνόησαν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εισαγγελέας, Γιανγκ Γιονγκ-Τζιν, ο πλοίαρχος, ο οποίος έχει γίνει γνωστός μόνο με το όνομα Σιν, κατέθεσε ότι είχε ειδοποιήσει την εταιρία σχετικά με «σοβαρό πρόβλημα σταθερότητας» του Sewol.

Η Chonghaejin Marine Co. όπως μεταδίδει το Associated Press είχε αποκτήσει το πλοίο το 2012 και στη συνέχεια, έπειτα από εντολή του προέδρου της εταιρίας, αναδιαμορφώθηκαν οι χώροι και προστέθηκαν επιπλέον καμπίνες στο τρίτο, τέταρτο και πέμπτο κατάστρωμα προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά του.

Αυτές οι παρεμβάσεις όπως δήλωσε ο Σιν επηρέασαν την ισορροπία του πλοίου και όταν ειδοποίησε την εταιρεία για τα προβλήματα που προέκυπταν, δεν του έδωσαν σημασία.

Παρόλο που ακόμα τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη βύθιση το πλοίο ερευνώνται, οι ειδικοί επιχειρούν να διαπιστώσουν κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το Sewol μετέφερε φορτίο τρεις φορές παραπάνω από το επιτρεπτό.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας, Κιμ Χαν-Σικ, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια χαρακτήρισε το περιστατικό αυτό «πραγματική τραγωδία»,τονίζοντας πως «ο ίδιος και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι της εταιρίας είναι υπεύθυνοι για τη σοβαρή αμαρτία που άφησαν κάτι τέτοιο να συμβεί».

Για το συμβάν αυτό απολογήθηκε και η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας υποστηρίζοντας ότι οι πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης ήταν ανεπαρκείς, παρόλα αυτά η απολογία της Παρκ Γκεούν – χιε, δεν έπεισε τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των οικογενειών, Γιοο Γκιεονγκ-γκεουν: «Μία απολογία ενώπιον μελών της κυβέρνησης και κεκλεισμένων θυρών, δε θεωρείται απολογία».

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αργά αντανακλαστικά καθώς θεωρούν ότι εάν τα σωστικά συνεργεία είχαν βρεθεί στο σημείο πιο γρήγορα μπορεί να είχαν σωθεί αρκετοί άνθρωποι.

The post Την προειδοποίηση ότι το πλοίο θα γίνει «υγρός τάφος» αγνόησε η πλοιοκτήτρια εταιρεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα