Πότε θα γίνει το ραντεβού Μητσοτάκη-Τρόικας – Θολό τοπίο στην αμυντική βιομηχανία

Αβέβαιο είναι το κλίμα που επικρατεί όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Τρόικας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κυριότερος λόγος που οδήγησε στην αναβολή της συνάντησης είναι η ανυπαρξία επίσημου σχεδίου για τα Αμυντικά Συστήματα.

«Η συνάντηση αναβλήθηκε με πρωτοβουλία της τρόικας χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη εξήγηση» αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, μιλώντας στην «Καθημερινή», ωστόσο όπως προκύπτει από πηγές στην Ε.Ε. «το επικείμενο ραντεβού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν άνευ αντικειμένου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημο σχέδιο για

τα Αμυντικά Συστήματα και στο θέμα των συμβασιούχων δεν υπάρχουν απτά αποτελέσματα ακόμα».

Σε εκκρεμότητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη για συνυπολογισμό στις απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση των Αμυντικών Συστημάτων αλλά και των συμβασιούχων που απασχολούνται βάσει προσωρινών διαταγών.

Ιδιαίτερη αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η αρχική διαρροή από πλευράς Ε.Ε. ότι «το ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη δεν ήταν στον προγραμματισμό». Την ίδια ώρα πηγές του ΙΜF επιβεβαίωναν τη συνάντηση, ενώ στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφηναν να εννοηθεί ότι πρόκειται είτε για «πολιτικό ελιγμό», είτε για «κόντρες» στους κόλπους της τρόικας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί νέο ραντεβού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο, ανάλογα με το ποια θα είναι η έκβαση των σημερινών συναντήσεων στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να υπάρξει -έστω και περιορισμένη χρονικά- επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

The post Πότε θα γίνει το ραντεβού Μητσοτάκη-ΤρόικαςΘολό τοπίο στην αμυντική βιομηχανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα