«Οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν πλέον ούτε ένα ευρώ»

Οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν έναν από τους υψηλότερους πανευρωπαϊκούς βαθμούς φερεγγυότητας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ο οποίος μάλιστα εξήρε την Τράπεζα της Ελλάδος για την πάρα πολύ εποπτεία που ασκεί στον κλάδο. Με αφορμή την «Ημέρα Ασφάλισης» ο κος Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει

το πλαίσιο εποπτείας από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα των υγειών επιχειρήσεων αλλά και των ασφαλισμένων. «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να έχουμε ξανά περιπτώσεις τύπου ΑΣΠΙΣ. Οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν πλέον ούτε ένα ευρώ. Γίνεται πάρα πολλή καλή δουλειά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μακάρι αυτό να είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ώρα για ιδιωτική ασφάλιση

Φλέγον ζήτημα για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος είναι η ενίσχυση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς στην Ελλάδα,με την πτώση του κοινωνικού κράτους η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης έχει την ευκαιρία να ενδυναμώσει το ρόλο της, δίνοντας στους πολίτες της χώρας ευκαιρία πρόσβασης σε προγράμματα υγείας, συνταξιοδοτικά και νοσοκομειακά σύμφωνα με τις επικρατούσες ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές στο σύνολο τους κατέβαλλαν αποζημιώσεις ύψους 3 δις όταν ο τζίρος τους έπεφτε από τα 5 δις στα 4 περίπου δις ευρώ.

The post «Οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν πλέον ούτε ένα ευρώ» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα