Η Γερμανία ελέγχεται και απειλείται με πρόστιμο από την Κομισιόν

Στον λάκκο που… έσκαψε η ίδια, για για τη δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη έπεσε η Γερμανία, καθώς φέρεται πως η Καγκελαρία, υπό την απειλή προστίμου από την Κομισιόν, είναι υποχρεωμένη να αλλάξει ένα τμήμα της οικονομικής της πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν θέλει το Βερολίνο, να περιορίσει το προκλητικό σε μέγεθος πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και να μπορέσουν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης να αυξήσουν τις εξαγωγές τους προς τη Γερμανία.

Να σημειωθεί, πως το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας κατέγραψε

νέο ιστορικό υψηλό τον Σεπτέμβριο, αφού οι εξαγωγές της αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Το εποχικά διορθωμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 18,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Το τρέχον πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών της Γερμανίας, που ανέρχεται σε 19,7 δισ. ευρώ, ισούται με το 8% και πλέον του γερμανικού ΑΕΠ το 2012 και είναι άρα πάνω από το όριο του 6%, μετά το οποίο η ΕΕ θεωρεί υπερβολικά τα πλεονάσματα.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Όλι Ρεν, προανήγγειλε χθες, μέσω άρθρου του στη γερμανική εφημερίδα FAZ την έναρξη διαδικασίας εις βάθος ανάλυσης της γερμανικής οικονομίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας περί μακροοικονομικών ανισορροπιών.

The post Η Γερμανία ελέγχεται και απειλείται με πρόστιμο από την Κομισιόν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα