Δυο λόγοι που η Θεοδωρα καταψήφισε τη κυβέρνηση και προτίμησε τη διαγραφή της

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Δυο από τους λόγους που οδήγησαν τη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάγκρη να καταψηφίσει τη κυβέρνηση ψηφίζοντας τη πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στο νομό Πέλλας όπως λέγεται είχε να διαλέξει ανάμεσα στους πολίτες του νόμου και την στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής που δεν βγάζει ούτε έναν βουλευτή για το ΠΑΣΟΚ και δεύτερος λόγος ότι δεν

προβλέπεται κάτι καλύτερο στις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας από τους δανειστές σε ότι αφορά το μνημόνιο. Επομένως σύμφωνα με συνομιλητές της δεν βρίσκει τους λόγους να παραμένει η ίδια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Κουμουνδούρου, στελέχη που συνομιλούν με τον κ. Τσίπρα, διαβεβαίωναν ότι δεν συζητούν μαζί της. Και άρα δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Ωστόσο όμως και η ίδια είναι προβληματισμένη σε ότι αφορά τις πιθανές σχέσεις που θα μπορούσε να αναπτύξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Τζάγκρη δεν είναι σίγουρη σύμφωνα με ορισμένους συνομιλητές της, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καλύψει τα πολιτικά κενά όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που δεν την εκφράζει και γι΄ αυτό δεν είναι βέβαιη αν τελικά θα μπορούσε να βρει κοινό βηματισμό μαζί τους. Η τακτική που θα ακολουθήσει από τώρα και στο εξής δεν θα είναι βεβιασμένη. Θέλει πρώτα να δει τον αντίκτυπο που έχει από τους συμπολίτες της περιοχής της και μετά όλα τα άλλα. Μέχρι στιγμής πάντως η ίδια δέχεται τα θετικά σχόλια συμπατριωτών της και όχι μόνο.

Σήμερα το μεσημέρι στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο προκειμένου να γίνει συζήτηση εντός της Κ.Ο για το χρονοδιάγραμμα του προγραμματισμού τους από εδώ και πέρα. Σίγουρα πάντως τους απασχολεί το θέμα Τζάγκρη γιατί έχει προκαλέσει νέο κύκλο εσωκομματικής συζήτησης κάτι που δεν βοηθάει στην παρούσα φάση, ενώ ερωτηματικό ως προς τις επερχόμενες εξελίξεις η στάση που κρατάνε οι κύριοι Σκανδαλίδης και Μωραΐτης. Βεβαίως δεν είναι το ίδιο με τη διαγραφή της κ. Τζάγκρη, οι επικριτές όμως του ΠΑΣΟΚ βάζουν στο ίδιο τσουβάλι και τις αμφισβητήσεις των στελεχών και τη διαγραφή της κ. Τζάγκρη με στόχο να μεγιστοποιήσουν και να μεγεθύνουν τις εσωκομματικές διαφωνίες στο κόμμα που στηρίζει τη κυβέρνηση έτσι ώστε να προκληθεί κυβερνητική αστάθεια.

Όλα αυτά τα εξετάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη και γι΄ αυτό το λόγο περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή , έτσι ώστε πρόσωπο με πρόσωπο Βενιζέλος και Τσίπρας να μιλήσουν για όλα.

Και γιατί όχι να μονομαχήσουν στο … Ελ πάσο .

The post Δυο λόγοι που η Θεοδωρα καταψήφισε τη κυβέρνηση και προτίμησε τη διαγραφή της appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα