Θέμα Αλ. Τουρκολιά έθεσε στην Κυβέρνηση η Τρόικα

Την …αδράνεια αλλά και τις ζημιογόνες πρακτικές της διοίκησης Αλέξανδρου Τουρκολιά, στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, έχει καταγγείλει κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου η Τρόικα με σαφή, τεκμηριωμένο και κατηγορηματικό τρόπο.

Η διοίκηση της Εθνικής κατηγορείται –σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες- ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση

του κοινωνικού συνόλου και της ελληνικής οικονομίας αλλά φροντίζει για τα συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών οι οποίοι θεωρούνται συνώνυμο της διαπλοκής.

Δεν είναι μόνον η περιβόητη υπόθεση των ακινήτων της ΠΑΝΓΑΙΑΣ (για την οποία σύντομα θα υπάρξει δικαστική παρέμβαση χιλιάδων μικρομετόχων) που κυριολεκτικά χαρίστηκαν έναντι ευτελούς τιμήματος.

Δεν είναι μόνον η άρνηση της διοίκησης της Εθνικής να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -όπως έκαναν όλες οι συστημικές τράπεζες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων της BlackRock- μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα του μεγαλομετόχου Σπύρου Λάτση.

Η Τρόικα έχει –σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες- συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία σ’ έναν χοντρό φάκελο, για να αποδείξει ότι η διοίκηση Τουρκολιά λειτουργεί με βασικό κριτήριο τις στενές σχέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής με το Πρωθυπουργικό περιβάλλον, αγνοώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πραγματικής ελληνικής οικονομίας…

Αξιόπιστοι και καλά πληροφορημένοι παρατηρητές, επισημαίνουν ότι η πραγματική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα δεν εντοπίζεται στο ύψος των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών αλλά στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στην Εθνική Τράπεζα, με μοναδικό προσόν τις φιλικές ή συγγενικές σχέσεις με τον εκάστοτε Πρωθυπουργό…

The post Θέμα Αλ. Τουρκολιά έθεσε στην Κυβέρνηση η Τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα