Βενιζέλος και Λοβέρδος «φυτεύουν» κλαδί ελιάς για ειρήνη μεταξύ τους‏

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Η δημιουργία της «Ελιάς» έφερε πάλι πιο κοντά τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, άσχετα αν οι δρόμοι τους χωρίσουν πολιτικά και πάλι το βράδυ των εκλογών στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούν στην Κεντροαριστερά.

Φήμες αναφέρουν πως από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται για το Σαββαροκύριακο, τα ποσοστά της «Ελιάς» δεν θα είναι αυτά που αναμένουν ίσως κάποιοι,
δηλαδή απογοητευτικά

Αν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν εμφανιστεί μια καθίζηση εκλογικής επιρροής ,τότε σίγουρα δίνει στο εγχείρημα ελπίδες και φυσικά όρεξη σε εκείνους που έχουν εμπλακεί για περισσότερη προσπάθεια.

Η «Ελιά» βασίζεται σε ένα ανομοιογενές σύστημα χαρακτήρων στελεχών. Κοινή τους όμως θέση είναι να μην σταματήσουν να υπάρχουν και να μην παραδώσουν όπως αναφέρουν το χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πάντα όπως λένε, ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια κοινωνία ολόκληρη που κινείται το κέντρο και προς τα αριστερά που πρέπει να εκφραστεί γιατί έτσι λειτουργεί το πολιτικό μας σύστημα.

Υπό την έννοια αυτή, στελέχη της «Ελιάς» βλέπουν πως έχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να κρατηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα, αρκεί όπως αναφέρουν όλοι να εργαστούν προς τον ίδιο σκοπό και όχι να εισχωρήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικές που αντί να συνθέτουν χωρίζουν.

Πιο κοντά σε αυτό που λέγεται «Ελιά» βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατά καιρούς έφυγαν από αυτό, άλλαξαν ρότα, διαφώνησαν , ίδρυσαν κόμματα και κινήσεις και τώρα ξανά μπήκαν στο ίδιο χωράφι φυτεύοντας την «Ελιά». Το θεμα ειναι το ΠΑΣΟΚ έστω οπως ειναι τωρα , μπορει να τους αφομοιώσει, θελει να τους αισθανθεί κοντα τους ή και το αντίθετο ακόμη;

Όλα δείχνουν πως στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει θέληση για να έρθουν πιο κοντά όλοι αυτοί που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ σε ανύποπτο χρόνο. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο. Οσοι πανε με την ελια , ουτε διαλύουν τα κομματα τους ουτε τίποτε. Κρατάνε την πολιτική και οργανωτική τους υπόσταση και πρσχωράνε μέχρι τις εκλογές . Στο χέρι τους είναι αν θέλουν να προσχωρήσουν και μετά από αυτές .

The post Βενιζέλος και Λοβέρδος «φυτεύουν» κλαδί ελιάς για ειρήνη μεταξύ τους‏ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα