Τετράμηνη αργία σε δήμαρχο για εικονικές συνεδριάσεις

Σε 4μηνη αργία από τα καθήκοντά του τέθηκε χθες το πρωί, από το Εφετείο Λάρισας, ο δήμαρχος Αγράφων, Δημήτρης Τάτσης, με την κατηγορία ότι έκανε… εικονικά δημοτικά συμβούλια, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπης Γερακούδη.

Ο δήμαρχος, με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του, δεν φαίνεται να έπεισε τους δικαστές και έφαγε τους 4 μήνες για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από δόλο.

Για την τελική απόφαση ελήφθησαν υπόψη, όπως αναφέρει

η κα. Γερακούδη, στοιχεία για τη συναίνεση του δημάρχου στην πραγματοποίηση εικονικών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής, καθώς και τα εικονικά πρακτικά από μέρους με τα οποία εξαπατήθηκαν οι εποπτεύουσες υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και άλλες αρμόδιες αρχές.

Ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο Επικρατείας μέσα σε διάστημα 30 ημερών, αλλά αν η ποινή δεν εξαλειφθεί τότε εκπίπτει του αξιώματός του.

Εικονικές συνεδριάσεις υπάρχουν και σε άλλους δήμους της Θεσσαλίας με πιο κραυγαλέα αυτή του Δήμου Λαρισαίων όπου το δημοτικό συμβούλιο φέρεται να συνεδρίασε, χωρίς όμως να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, στην περίπτωση παραχώρησης του χώρου σε ιδιώτη για την λειτουργία του «Χωριού του Άη Βασίλη» τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρισα. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζανακούλη και νυν βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο οποίος φέρονταν εκ των παρόντων στη συνεδρίαση, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως την ημέρα εκείνη βρισκόταν στις Βρυξέλλες…

Keywords
Τυχαία Θέματα