Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, αλλά και την κατάθεση των πινακίδων, μετά την προθεσμία που ανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Οι εφορίες -πέρα από την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014- εξυπηρετούν μόνο ειδικές συναλλαγές και εξαιρετικές περιπτώσεις

Συγκεκριμένα:

* χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας του οποίου

λήγει η προθεσμία υποβολής,

* παραλαβή του 2014,

* κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης του οποίου λήγει η προθεσμία,

* κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς.

Πάντως, με ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τονίζουν ότι οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας έως τις 14:30, αλλά υπάρχουν καταστήματά που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 20.30. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη, προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Οι πολίτες που θα χάσουν την τελευταία διορία και θελήσουν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας, θα καλούνται να πληρώσουν το διπλάσιο από το ποσό των τελών που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Ταλαιπωρία και «ουρές» χθες σε εφορίες και τράπεζες

Εκατοντάδες είναι οι φορολογούμενοι που έσπευσαν την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της παράτασης, να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να διεκπεραιώσουν άλλη φορολογική τους εκκρεμότητα και ωστόσο ταλαιπωρήθηκαν, ενώ άλλοι δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.

Και όλα αυτά, ενώ είχε εκδοθεί εγκύκλιος, την περασμένη Δευτέρα από τον γενικό γραμματέα Εσόδων, ώστε να λειτουργήσουν οι ΔΟΥ εκτάκτως για συγκεκριμένες συναλλαγές με το κοινό.

Μάλιστα, σε πολλές εφορίες χθες το ηλεκτρονικό σύστημα taxis είχε πέσει και οι φορολογούμενοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Κι αυτό γιατί δεν είχε προβλεφθεί να μετατεθεί χρονικά η προγραμματισμένη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της γενικής γραμματείας εσόδων.

Ας ελπίσουμε πως σήμερα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τους φορολογούμενους…

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com/Angeliki Panagiotou

The post Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα