Συρία: 22 νεκροί εκ των οποίων 14 παιδιά

Οι επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι.

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία σήμερα, εκ των οποίων οι 14 είναι παιδιά.

Οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από μία σειρά αεροπορικών επιθέσεων, που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, στη βόρεια πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις, είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Ακτιβιστές ανέβασαν στο διαδίκτυο, οπτικό υλικό, που δείχνει απανθρακωμένα αυτοκίνητα

και κατεστραμμένα κτίρια.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις στο Χαλέπι κατά “ολόκληρων οργανώσεων ένοπλων τρομοκρατών”, όπως τις αποκάλεσε, έναν όρο που χρησιμοποιεί αναφερόμενη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι ηγέτες των σύρων ανταρτών δήλωσαν σήμερα ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, αλλά ότι αυτό είναι δύσκολο εξαιτίας της εσωτερικής διαμάχης, ύστερα από την ανακοίνωση διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών ότι οι απαγωγές εκπροσώπων του Τύπου καθιστούν δύσκολη την πλήρη κάλυψη του εμφυλίου.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως θα επιδιώξει την απελευθέρωση όλων των απεχθέντων δημοσιογράφων, καθώς είναι περίπου 30, οι δημοσιογράφοι που κρατούνται.

Την Τετάρτη, οι επικεφαλής 13 δημοσιογραφικών οργανισμών, περιλαμβανομένου του Ρόιτερς, κάλεσαν του Σύρους αντάρτες να σταματήσουν τις ένοπλες οργανώσεις, από τις απαγωγές δημοσιογράφων.

Παράλληλα, η πτήση των Ηνωμένων Εθνών, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία και είχε αναβληθεί πολλές φορές εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, αναχώρησε σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

The post Συρία: 22 νεκροί εκ των οποίων 14 παιδιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα