Πάμε… στον Άδωνι για καφέ

Ο εκδότης του περιοδικού Chrash Γιώργος Τράγκας είναι υπέρμαχος της επιστροφής στη δραχμή και υποστηρίζει με πάθος την άποψη ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Δηλαδή, διατυπώνει απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες σε σχέση με τις δικές μου.

Όμως, παρακολουθώ με ενδιαφέρον, όποτε βέβαια μπορώ, την εκπομπή του στην τηλεόραση, γιατί μπορεί να επαναλαμβάνει σταθερά (σε σημείο βαρεμάρας) τις ίδιες απόψεις, όμως οφείλω

να ομολογήσω ότι το σπορ του ντύσιμο σε συνδυασμό με το ειρωνικό του ύφος, με «ξετρελαίνουν».

Πριν από ημέρες αρκετές παρακολουθούσα την εκπομπή του. Είχε καλεσμένους δημάρχους από τα βόρεια προάστια.

Θρακομακεδόνες, Κηφισιά και λοιπά. Όλοι μαζί έβαλαν στο στόχαστρο κυβέρνηση, Ευρώπη και εργολάβους που έβαλαν διόδια στον Άγιο Στέφανο και οι προύχοντες των βορείων προαστίων δεν θα μπορούν να μετακινούνται τζάμπα με τις τζιπάρες τους. Φυσικά, Τράγκας και δημοτικοί άρχοντες βορείων προοαστίων που περιλαμβάνουν καμμένες και καταπατημένες εκτάσεις, δεν έβγαλαν άχνα για το ότι το ποσό των πρόσθετων διοδίων έχει αφαιρεθεί από το κόστος διέλευσης άλλων σταθμών. Που σημαίνει ότι εγώ που κατοικώ στον Πειραιά, για να πάω στη Λαμία, θα πληρώσω στα διόδια όσο πλήρωνα.

Συγγνώμη που μακρηγορώ, γιατί το θέμα μου σήμερα δεν είναι ούτε ο Τράγκας, ούτε τα διόδια ούτε το κλάμα των νεόπλουτων των πρώην δεκαετιών και σήμερα νεόπτωχων. Το θέμα μου είναι ότι το περιοδικό του δραχμολάγνου εκδότη φιλοξενεί συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διατυπώνει απόψεις… αιρετικές που πόρρω απέχουν από αυτές του εκδότη.

Αφού αρνείται ότι η χώρα βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή, επισημαίνει ότι «ξοδεύαμε για χρόνια πολύ περισσότερα απο όσα είχαμε. Ζούσαμε τρώγοντας λεφτά των άλλων» και προσθέτει: «Οι δανειστές μας κάνουν χάρη. Κάποιος που σου δανείζει με 0,65% επιτόκιο δεν σου κάνει χάρη;».

Θερμοπαρακαλώ τον Γεώργιο Τράγκα να καλέσει τον υπουργό Υγείας στην τηλεοπτική του εκπομπή όχι για να του κάνει ερωτήσεις, αλλά για να δώσει εκείνος απαντήσεις. Εκπροσωπώντας όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και θέλουν να κάνουν επανάσταση αν και οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να μας ταΐζουν, να αντικρούσει τον ορθό λόγο και τα επιχειρήματα του Γεωργιάδη. Και κυρίως να εξηγήσει πώς θα ζούσαμε χωρίς τα δανεικά, από τη στιγμή που η εγχώρια παραγωγή δεν καλύπτει τις ανάγκες μας.

Ακόμα πιο θερμά θα παρακαλούσα τον Γεώργιο Τράγκα να αλλάξει το τραγούδι των τίτλων της εκπομπής του και να «παίζει» στο εξής το «πάμε στον Άδωνι για καφέ»…

Αβέρκιος Λουδάρος

[email protected]

The post Πάμε… στον Άδωνι για καφέ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα