Το μοιραίο βράδυ, ο μυστηριώδης θάνατος και το τραγικό φινάλε της Χριστίνας Ωνάση

Ενας πολύ κοντινός άνθρωπος της Χριστίνας Ωνάση, ο άνθρωπος που την είδε νεκρή το μοιραίο βράδυ, θυμάται, διηγείται και περιγράφει τις τελευταίες στιγμές τής κληρονόμου μέσα από ένα βιβλίο με απίστευτες αποκαλύψεις γεμάτο συναισθήματα και αναμνήσεις.

Η επιστήθια φίλη της και νονά της κόρης της, Αθηνάς, η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου-Δοδέρο, μετά από 25 χρόνια από τον θάνατό της, αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ στο Μπουένος Αϊρες, όταν η μοναχοκόρη του αξέχαστου Ελληνα κροίσου άφησε την τελευταία της πνοή.

Πώς γνωρίστηκε με την Χριστίνα Ωνάση

Η

συγγραφέας περιγράφει το πώς γνωρίστηκε με τη Χριστίνα: «Ημασταν στα 17 όταν γνωριστήκαμε, το καλοκαίρι του ’66, σε ένα πάρτι των Κονιαλίδων που ήταν φίλοι των γονιών μας. Η αδελφή του Ωνάση, η Μερόπη Κονιαλίδη, μας σύστησε. Σκέφτηκε ότι η ανιψιά της, η Χριστίνα, θα μπορούσε να κάνει καλή παρέα με την εγγονή του εφοπλιστή Τζορτζ Εμπειρίκου και δεν έκανε λάθος. Αμέσως δεθήκαμε και αγαπηθήκαμε… Την πρώτη φορά που μου ζήτησαν να γράψω βιβλίο για τη Χριστίνα ήταν μερικές μέρες από τον θάνατό της. Φυσικά, μου ήταν αδύνατο να το κάνω. Ημουν απίστευτα λυπημένη και βαθιά σοκαρισμένη. Εδωσα κάποιες συνεντεύξεις, αλλά έως εκεί».

Ο λόγος για τον οποίο η Μαρίνα Δοδέρο αποφάσισε να γράψει βιβλίο και να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής και, κυρίως, του μυστηριώδους θανάτου της τραγικής κληρονόμου ήταν για να κλείσει μια για πάντα τα στόματα που άνοιξε η φοβερή τραγωδία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2014 και θα αποτελείται από 24 κεφάλαια και τις σημειώσεις του πρώτου κεφαλαίου ακριβώς όπως τις κρατούσε για χρόνια.

Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου-Δοδέρο, γόνος Εμπειρίκου, είναι εκείνη που είδε πρώτη τη νεκρή Χριστίνα στην μπανιέρα, που της έκλεισε τα παγωμένα μάτια, τη συνόδευσε στο νεκροτομείο συρόμενη από τον πόνο και ξαγρύπνησε πλάι της στο παρεκκλήσι της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Μπουένος Αϊρες την τελευταία της νύχτα στην Αργεντινή.

Το μοιραίο βράδυ και η τελευταία φορά που την είδε ζωντανή

Για το τελευταίο βράδυ της Χριστίνας αναφέρει: «Ηταν μια πολύ ζεστή ημέρα, όλοι φορούσαν καλοκαιρινά ρούχα, αλλά η Χριστίνα μπήκε στο εξοχικό φορώντας πουλόβερ και διαμαρτυρόμενη ότι κρυώνει. Καθίσαμε στο τραπέζι και μου έκανε εντύπωση ότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Χριστίνα άρχισε να μιλάει για τον πατέρα της και τον αδελφό της, καθώς και για πολλά ακόμα θέματα για τα οποία δεν μιλούσε ποτέ. Ήταν σαν να έκανε κάθαρση» και προσθέτει «Γελώντας, μου είπε πως είναι πολύ κουρασμένη και το μόνο που ήθελε ήταν ύπνο. Μου έδωσε ένα φιλί στον αέρα και είπε καληνύχτα στα ελληνικά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή.»

Το επόμενο πρωί η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου-Δοδέρο αναζήτησε τη Χριστίνα και τη βρήκε στην μπανιέρα. «Δεν μπορούσα να πιστέψω τι συμβαίνει. Σε κατάσταση σοκ έτρεξα να βρω τον αδερφό μου. Μαζί με τον πρώην σύζυγό μου, Αλμπέρτο, ο Χόρχε μπήκε στο μπάνιο, σήκωσαν το σώμα και το ξάπλωσαν στο πάτωμα του δωματίου. Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά να κοιτάνε το άπειρο».

The post Το μοιραίο βράδυ, ο μυστηριώδης θάνατος και το τραγικό φινάλε της Χριστίνας Ωνάση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα