Συνάντηση Στουρνάρα και Βρούτση με την τρόικα στο υπ. Οικονομικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση Στουρνάρα – Βρούτση – τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών

Ξεκίνησε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συνάντηση αυτή θα επικεντρωθεί κυρίως στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως το τέλος του 2013, απαίτηση για την οποία έχει ασκήσει βέτο ο Ευάγγελος

Βενιζέλος να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία αξίωση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης περιμένει την έκθεση του διεθνούς γραφείου εργασίας για τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, ώστε στη συνέχεια βάσει του μνημονίου να προωθήσει υπουργική απόφαση που θα καταργεί το δικαίωμα που έχει ο εκάστοτε υπουργός εργασίας να απορρίψει το αίτημα επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις.

Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν ακόμα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες σταδιακά από το 2014. Η τρόικα έχει απορρίψει το αίτημα της ελληνικής πλευράς να αναβληθεί για ένα έτος η υλοποίηση του μέτρου, αξιώνοντας την υποβολή προτάσεων για ισοδύναμα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2014.

Στη συνέχεια, οι δανειστές θα συζητήσουν τα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, όπου κι εδώ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Η τρόικα εκτιμά ότι τα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να εξασφαλίσουν 300- 400 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή από όσα υπολόγιζε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Συνεπώς δεν αποκλείεται να αξιώσουν μέτρα για να εξοικονομηθούν τα υπόλοιπα.

The post Συνάντηση Στουρνάρα και Βρούτση με την τρόικα στο υπ. Οικονομικών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα