Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε απόφαση της κυβέρνησης για α΄ γύρο στις 18 και β΄ στις 25 Μαίου

«Η Κυβέρνηση θα ήθελε να αποφύγει να μεταφερθεί ο αέρας και το μήνυμα των Ευρωεκλογών (25 Μαΐου) στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Επιπλέον, σε όποιους δήμους έχει λήξει από την πρώτη Κυριακή η εκλογική διαδικασία θα είναι πιο δύσκολη η μετακίνηση των ψηφοφόρων και η Κυβέρνηση ελπίζει να ενισχύσει την αποχή στις Ευρωεκλογές», δήλωσε “Στο Κόκκινο” το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, Κώστας Πουλάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει κάνει ”άλλα τρία κόλπα στο παρελθόν”, που ευτυχώς με την παρέμβαση

του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αυτοδιοικητικών στελεχών και άλλων ψυχραιμοτέρων απέτυχαν.

«Πρώτον, πριν από περίπου ένα χρόνο ήθελαν να μεταφέρουν τις αυτοδιοικητικές ενάμιση χρόνο αργότερα κάτι που απέτυχε.
Δεύτερον, ήθελαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και να περάσουμε στον απολίτικο νόμο με τις ενιαίες λίστες των υποψηφίων.
Τρίτον, ενώ έφτιαξαν και ψήφισαν τον “Καλλικράτη”, σκέφτηκαν να τον αλλάξουν σε δύο δήμους, την Κέρκυρα και τη Μυτιλήνη όπου εκλέγονται οι κ. Δένδιας και Αθανασίου, αντίστοιχα, οι δύο “στυλοβάτες” της Κυβέρνησης και της θεωρίας των “δύο άκρων”», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πουλάκης.

The post Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε απόφαση της κυβέρνησης για α΄ γύρο στις 18 και β΄ στις 25 Μαίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα