Στα ίχνη των απαγωγέων του εφοπλιστή Μαρτίνου η ΕΛ.ΑΣ!

των Γιάννη Ντάσκα, Κώστα Παπαδόπουλου

Στα ίχνη των δραστών της απόπειρα απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου βρίσκεται η Αστυνομία και όπως μας είπε αξιωματούχος του Υπουργείου Δημ.Τάξης είναι ζήτημα χρόνου να έχουν φωτογραφίες,ονόματα και δακτυλικά αποτυπώματα των προσώπων που εμπλέκονται.

Ο νεαρός εφοπλιστής κατά τις πληροφορίες κατάλαβε σχεδόν αμέσως μόλις ξεκίνησε με το τζίπ από τα γραφεία της εταιρείας του ότι τον παρακολουθούσαν,ειδοποίησε με το τηλέφωνο και στη συνέχεια τους εξουδετέρωσε με τρόπο εξαιρετικά τολμηρό.
Με σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική

ταινία οι μαφιόζο αφνιδιάστηκαν,το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε με όπισθεν από το αυτοκίνητο του εφοπλιστή,έπιασε φωτιά και ένας από τους μαφιόζους και τραυματίσθηκε και υπέστη εγκαύματα.
Οι κάμερες έχουν καταγράψει και πρόσωπα και αυτοκίνητα τόσο κατά την προσέγγιση στο σημείο,όσο και κατά την άτακτη αποχώρηση-υποχώρηση και σύντομα θα αξιοποιηθούν από την Αστυνομία για να εξακριβωθούν οι ταυτότητες.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες η Αστυνομία κάνει λόγο για έναν Έλληνα ηλικίας περίπου 35-40 ετών που είχε το πρόσταγμα στην απόπειρα αποαγωγής…

Στην απαγωγή μετείχαν 4 αυτοκίνητα.Το ένα (τύπου Σιτροέν) κάηκε επι τόπου,το δεύτερο τύπου ΒΑΝ το έκαψαν οι δράστες σε κοντινή απόσταση αλλά αφήνοντας ίχνη….Με τα άλλα δυο διέφυγαν αλλά πρέπει να φροντίσουν τον τραυματία…
Ο νεαρός Κίκος Μαρτίνος είχε ήδη εκπαιδευτεί για πιθανή απόπειρα απαγωγής και στο αυτοκίνητό του υπήρχε ειδικός εξοπλισμός ενώ ο ίδιος είχε την πρόνοια να «διασφαλίσει» εικόνες από τους δράστες-μαφιόζους και τα αυτοκίνητά τους…

Η υπόθεση θυμίζει έντονα τις απαγωγές πλουσίων ,όπως του εφοπλιστή Παναγόπουλου,των επιχειρηματιών Μυλωνά-Χαίτογλου κλπ

Η εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου, η οποία έχει για χρόνια έντονη φιλανθρωπική-κοινωνική δράση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι τρία αδέλφια με σχεδόν ισοδύναμες εφοπλιστικές εταιρείες.Πρωτότοκος και πρωτοπόρος τόσο στην εμπορική δραστηριότητα,όσο και στη φιλανθρωπική είναι ο Θανάσης Μαρτίνος,πατέρας της βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίας Μαρτίνου(υπόλοιπο Αττικής) και την ίδια δραστηριότητα έχουν τα δυο αδέλφια του Ανδρέας και Ντίνος.

Η Οικογένεια Μαρτίνου είναι και ξεχωριστά ως προς τα αδέλφια και συνολικά ψηλά στη λίστα μεγεθών των εφοπλιστών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο παγκόσμιος ενεργός στόλος ανέρχεται σε 72.268 πλοία και 1.33 δισ. τόνους μεταφορική ικανότητα. Η Ελλάδα είναι πρώτη με 15% του συνόλου της μεταφορικής ικανότητας (DWT), αλλά 3η σε αριθμό πλοίων με 5,4% συνόλου. Ακολουθεί δεύτερη η Ιαπωνία με 14% στον τομέα της χωρητικότητας DWT – όμως είναι πρώτη σε αριθμό πλοίων με το 10% συνόλου.
Με την Κίνα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,5% της παγκόσμιας χωρητικότητας DWT και πρώτη με 7.200 πλοία αν προσθέσουμε τον στόλο του Χονγκ Κόνγκ και της Ταιβάν.

Στη κορυφή των 10 Ελλήνων εφοπλιστών σύμφωνα με τα στοιχεία της N. Cotzias Shipping Consultants (NCSC) βρίσκουμε με βάση τον αριθμό των πλοίων που απαρτίζουν τους στόλους τους:

1)Τον Ιωάννη Αγγελικούση με 120 πλοία στην πρώτη θέση και ακολουθούν,

2) καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με 82,
3) Νίκος και Χάρης Βαφειάς με 72 και
Δημήτρης Μελισσανίδης με 72,
4)Γ. Προκοπίου με 71,
5)Βίκτωρ Ρέστης με 70 πλοία,
6) Δρ Ιωάννης Κούστας με 69,
7) Ο Ungar Rami του οποίου η εταιρεία Stamco έχει έδρα την Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και απαρτίζεται από Έλληνες
8) Γιώργος Οικονόμου με 61 πλοία
9)Ευάγγελος Μαρινάκης με 59 και
10) καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος με 58.

Όσο αφορά τη χωρητικότητα του στόλου που έχουνε: Στην πρώτη θέση ο Ιωάννης Αγγελικούσης με 20,8 εκ. τόνους, (120 πλοία), ο Γ. Προκοπίου με 10,5 εκ. τόνους, (71 πλοία) , Γ.Οικονόμου με 8,2 εκ. τόνους,(61 πλοία), καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με 8,04 εκ. τόνους,(82 πλοία) ο Βίκτωρ Ρέστης, με 6,01 εκ. τόνους (70 πλοία), δρ Ιωάννης Κούστας με 6 εκ. τόνους., (69 πλοία), Όμιλος Χανδρή με 4,6 εκ. τόνους (31 πλοία), Ντίνος Μαρτίνος με 4,4 εκ. τόνους (39 πλοία), Βίλλυ Παναγιωτίδης με 4,4 εκ. τόνους (25 πλοία) και Όμιλος Λυκιαρδόπουλου με 4,4 εκ. τόνους (25 πλοία).

Μαφιόζικη απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Ιωάννη- Ανδρέα Μαρτίνου

The post Στα ίχνη των απαγωγέων του εφοπλιστή Μαρτίνου η ΕΛ.ΑΣ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα