Σόιμπλε: “Είμαστε σε καλό δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως «οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης είναι σε καλό δρόμο και η νέα πολιτική ηγεσία της χώρας θα πρέπει να είναι σε ισχύ έως τα μέσα Νοεμβρίου».

Εξαιτίας της αβεβαιότητας που πηγάζει από το εκλογικό αποτέλεσμα πριν από τρεις εβδομάδες, η μεγάλη νίκη της παράταξης της Άνγκελα Μέρκελ

μετριάζεται, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αναγκασμένη να συνεργαστεί είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD, είτε με τους Πράσινους.

Ο Σόιμπλε είπε ότι αναμένεται να γίνει σαφές εντός της επόμενης εβδομάδας ποιος θα είναι ο συνεργάτης του συνασπισμού των Συντηρητικών και εξέφρασε την ελπίδα οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν σύντομα. «Πιστεύω ότι θα κυλήσει πιο γρήγορα από ό, τι νομίζετε . Πιστεύω ότι θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση από τα μέσα περίπου του Νοεμβρίου», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει δηλώσει την επιθυμία να παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση , δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία είχε δεσμευτεί να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσει η τραπεζική ένωση πριν από το τέλος του έτους .

The post Σόιμπλε: “Είμαστε σε καλό δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης” appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα