Σήμερα δίνεται το οικογενειακό επίδομα του 2013

Σήμερα Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών για το έτος 2013, σε 21.522 δικαιούχους και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ.

Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται:
- Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους και όπως προβλέπεται θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία

θεμελίωσης του δικαιώματός τους.
- Όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και οι τροποποιητικές ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης η καταχώρηση και ο έλεγχος των υπόλοιπων τροποποιητικών που έχουν κατατεθεί γίνεται με εντατικούς ρυθμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού έχει δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αρχικών αιτήσεων Α21, έως τις 31/01/2014, έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21.

«Δεν θα δοθεί ξανά επίδομα αν δεν γίνει προηγουμένως έλεγχος της φορολογικής δήλωσης για να διαπιστωθεί αν ο δικαιούχος πληροί τα κριτήρια», επεσήμανε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Γι αυτό και το “πάγωμα”της καταβολής των επιδομάτων( οικογενειακών και προνοιακών) θα επαναληφθεί και φέτος, μέχρι να λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο, ενώ το πρώτο τρίμηνο δεν προβλέπεται να γίνει καταβολή των επιδομάτων, προκειμένου γίνει επανέλεγχος των δικαιούχων.

Οπότε η πρώτη και η δεύτερη δόση θα καταβληθούν μαζί, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Όσο πιο αργά υποβληθεί και εκκαθαριστεί η δήλωση, τόσο περισσότερο θα καθυστερήσει και η καταβολή επιδόματος, ωστόσο οι αρμόδιοι θεωρούν ότι φέτος η αργοπορία δεν θα είναι μικρότερη από την περσινή όπου το Υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παρατάσεις έως το Σεπτέμβριο για την υποβολή των δηλώσεων.

The post Σήμερα δίνεται το οικογενειακό επίδομα του 2013 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα