Νέος σεισμός 4, 6 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά (ΦΩΤΟ)

Τέλος δεν έχει η περιπέτεια των κατοίκων της Κεφαλλονιάς, η οποία σήμερα τα ξημερώματα ταρακουνήθηκε άλλη μια φορά από ένα δυνατό μετασεισμό, αυτή τη φορά μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται σε αναταραχή και οι περισσότεροι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητα ή στο πλοίο Super Fast 11 που έχει δέσει στο Αργοστόλι γι’ αυτό τον σκοπό. Μάλιστα, εντός της ημέρας θα φτάσει στην Κεφαλλονιά άλλο ένα πλοίο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ

με δυναμικότητα 1.300 επιβατών.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι έλεγχοι σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια τόσο στο Ληξούρι όσο και στο Αργοστόλι, ενώ το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των αρχών στην οποία θα εξετάσουν τις ζημιές των μέχρι στιγμής ελεγχθέντων κτιρίων. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών στο νησί διαπίστωσαν προβλήματα στα κτίρια των δικαστηρίων, του Γηροκομείου, της παλιάς Νομαρχίας και 3 σχολείων στο Ληξούρι.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, 55 από τα 100 σπίτια που έχουν ελεγχθεί στο Ληξούρι κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Επιπλέον, οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι είναι σχεδόν κατεστραμμένες, η παραλία έχει «ανοίξει» και μέχρι και στο κοιμητήριο της περιοχής οι περισσότεροι τάφοι έχουν καταστραφεί.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αγωνία των κατοίκων είναι το εάν ο σεισμός των 5, 8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ήταν ο κύριος σεισμός.

Μιλώντας στο «Mega», ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Παπαζάχος, τόνισε ότι ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ φαίνεται για την ώρα να είναι ο κύριος σεισμός, αλλά «δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι, δε θέλουμε να κάνουμε βραχείας διάρκειας πρόβλεψη».

Μάλιστα, ο κ. Παπαζάχος σχολίασε ότι ένας ισχυρός μετασεισμός μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιές, τονίζοντας την ανάγκη το κράτος να μεριμνήσει προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς.

«Δε θα συνιστούσα στον κόσμο να μπει μέσα στα σπίτια προτού ελεγχθούν από τους μηχανικούς… Οι σεισμοί γίνονται κατά ακολουθίες, δεν είναι λίγες ημέρες και τελειώσαμε. Αυτό θα διαρκέσει», υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δεσμεύθηκε ότι «το κράτος θα είναι παρόν στην Κεφαλλονιά».

Διαβάστε επίσης: Τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από το σεισμό κατοίκων στην Κεφαλλονιά (ΦΩΤΟ)

The post Νέος σεισμός 4, 6 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα