Σάλος: Ναζιστικός χαιρετισμός και στη Βουλή

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που χέρι-χέρι στην Πλατεία Συντάγματος ήταν οι «αγανακτισμένοι», οι οργανωμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα συνθήματα των ημερών είναι γνωστά, όπως και η κατάληξη ορισμένων συγκεντρώσεων. Τα δύο αυτά κόμματα έλαβαν αθροιστικά το 34% του εκλογικού αποτελέσματος. Ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο για τις ισορροπίες της σημερινής Βουλής. Η κόντρα της Παρασκευής ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο δείχνει ότι το πράγμα μέσα στην ολομέλεια της ελληνικής Βουλής έχει πλέον ξεφύγει. Ο διάλογος, άλλωστε, είναι –δυστυχώς– για τα πολιτικά δρώμενα χαρακτηριστικός. Το ειρωνικό mr. Alexis του κ. Ηλιόπουλου εξόργισε τον κ. Δραγασάκη που προήδρευε εκείνη τη στιγμή, εγκαλώντας τον στην τάξη.

Σε αυτό το σημείο ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να φωνάζει «άντε ρε ξεφτιλισμένοι» και «χειροκροτήστε γίδια», ενώ πρόσθεσε προς τον κ. Δραγασάκη «συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε, κ. Πρόεδρε».

Μομφή

«Φύγετε, να μη σας διώξουμε με άλλον τρόπο», είπε αναφερόμενος προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, όταν ο πρώτος σηκώθηκε να φύγει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταση που δημιουργήθηκε με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Δραγασάκης επέβαλε μομφή στον κ. Ηλιόπουλο και τον απέβαλε από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, εφαρμόζοντας τον κανονισμό της Βουλής. Μάλιστα, την ώρα της ανακοίνωσης από τον κ. Δραγασάκη, βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν να φωνάζουν «χάιλ Χίτλερ».

Αντώνης Ζερβάκος, Νικόλ Παπάζογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα