Προσχέδιο πλεονασματικού προϋπολογισμού κατατίθεται στη Βουλή

Προσχέδιο προϋπολογισμού, με πρωτογενή πλεονάσματα για το 2013 και 2014, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, με την ελπίδα να αποφευχθεί η επιβολή νέων μέτρων.

Όπως αναφέρεται στο naftemporiki.gr, πρόκειται για που θα αλλάξει δραματικά με το οριστικό σχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου, το οποίο θα

φέρει τη σφραγίδα της τρόικας και ενδεχομένως και νέα μέτρα, αφού οι ξένοι ελεγκτές διαπιστώνουν ήδη δημοσιονομικά κενά για το 2014. Στο προσχέδιο αποτυπώνονται οι παραδοχές και οι στόχοι της κυβέρνησης που δεν θα μεταβληθούν στο οριστικό σχέδιο και προβλέπουν ύφεση 4% φέτος (από -4,2 έως -4,5% που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις) και ανάπτυξη 0,6% το 2014.

Τόσο για το 2013 όσο και για το 2014, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα σε όρους Γενικής Κυβέρνησης, το οποίο θα είναι «μικρό» φέτος και θα ανέρχεται στο 1,5% του ΑΕΠ ή 2,8 δισ. ευρώ το 2014.

Για το περιεχόμενο του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2013, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε χθες το βράδυ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ νωρίτερα ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, για το περιεχόμενο του προσχεδίου του προϋπολογισμού, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπα)

The post Προσχέδιο πλεονασματικού προϋπολογισμού κατατίθεται στη Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα