Μίνι υπουργικό στις 12 για το ταξίδι στο Ισραήλ

Ξεκινά στις 12 μ. στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο του οποία θα γίνει η προετοιμασία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στα Ιεροσόλυμα.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στη σύσκεψη θα μετάσχουν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,

ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Στο ταξίδι του στο Ισραήλ ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μ.Νετανιάχου αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη συνεργασίας και περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων. Οι υπουργοί θα υπογράψουν επίσης διμερείς συμφωνίες στους τομείς τους με πιο σημαντική να θεωρείται αυτή που θα υπογράψει ο Γ.Μανιάτης με τον Ισραηλινό ομόλογο του και θα αφορά την ενέργεια.

Από την πλευρά των Ισραηλινών, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής και όπως αναφέρουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι ο τρόπος με τον οποίο η χώρας μας χειρίστηκε τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης και η αντιμετώπιση ναζιστικών φαινομένων αποτελούν παράδειγμα προς όλους.

Μάλιστα ο Ισραηλινός Τύπος είχε εκτενέστατη κάλυψη της σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβιβ και ΕλληνοΙσραηλινό επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή 100 επιχειρηματιών, από τους κλάδους των νέων τεχνολογιών, της ενέργειας, των τροφίμων, του τουρισμού και του real estate.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της προσπάθειας για προσέλκυση επενδυτών θα εκφωνήσει ομιλία στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες.

.

The post Μίνι υπουργικό στις 12 για το ταξίδι στο Ισραήλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα