Nα κατασκευάσει εκ νέου το Crystal Palace στο Λονδίνο επιθυμεί Κινέζος δισεκατομμυριούχος

Το Crystal Palace (Κρυστάλλινο Παλάτι) του Λονδίνου, τη μεγαλύτερη γυάλινη κατασκευή στον κόσμο όπου φιλοξενήθηκε η Μεγάλη Έκθεση του 1851 και καταστράφηκε από πυρκαγιά, επιθυμεί να κατασκευάσει εκ νέου κινέζος δισεκατομμυριούχος.

Αυτό το κτήριο-σύμβολο της βιομηχανικής εποχής, φτιαγμένο από γυαλί και χυτοσίδηρο, αρχικά κατασκευάστηκε στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου και το 1854 μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία όπου παρέμεινε μέχρι την καταστροφή του από πυρκαγιά το 1936.

Το νέο κτίσμα, που θα αποτελεί ακριβές αντίγραφο του αυθεντικού, αναμένεται να

κοστίσει σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει ήδη την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου θα αναλάβει ο κινέζος δισεκατομμυριούχος Νι Ζαοσίνγκ, του οποίου η εταιρεία, η Zhong Rong Group, έχει κατασκευάσει 78 «ευρωπαϊκού στιλ ανακτόρα» στο Πεκίνο. Σύμφωνα με τον Νι, το κτίσμα θα είναι διάφανο, θα έχει μήκος περίπου 500 μέτρων και ύψος περίπου 50 μέτρων, ενώ θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι το 2018.

Θα μπορεί να στεγάσει γκαλερί τέχνης, μία μουσική σκηνή και ένα ξενοδοχείο και η Zhong Rong ευελπιστεί ότι θα προσελκύει μέχρι και δύο εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. «Κάποιοι με ρωτούν “Γιατί να επενδύσεις στο Crystal Palace στο Λονδίνο;”» σχολίασε ο Νι. Και προσέθεσε: «Έχω δύο κόρες που σπουδάζουν στο Λονδίνο εδώ και δέκα χρόνια. Αγαπώ το Λονδίνο, όσο αγαπώ και τη χώρα μου, την Κίνα». Προγενέστερα σχέδια ανάπτυξης του πάρκου Crystal Palace, απέτυχαν καθώς οι κάτοικοι αντιτάχθηκαν στην ανέγερση κατοικιών στην περιοχή.

Τα σχέδια της Zhong Rong δεν περιλαμβάνουν την κατασκευή κατοικιών, ενώ αν οι κάτοικοι συμφωνήσουν οι εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα τέλη του 2015. Το πρότζεκτ έχει ήδη αποσπάσει την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου, ο οποίος ταξιδεύει συχνά στην Κίνα προκειμένου να προσελκύει κεφάλαια στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Για τους Λονδρέζους που ανησυχούν για τις επενδύσεις από το εξωτερικό στην πόλη μας, να πω απλά ότι αν δεν υπήρχε ένας Αμερικανός μεγιστάνας δεν θα είχαμε το μετρό του Λονδίνου» έχει δηλώσει ο Τζόνσον, αναφερόμενος στον Αμερικανό επενδυτή των αρχών του 20ου αιώνα Τσαρλς Γέρκς.

Το αυθεντικό Crystal Palace σχεδιάστηκε από τον σερ Τζόζεφ Πάξτον. Φιλοξένησε πάνω από 100.000 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένου του Κοχινούρ, του μεγαλύτερου διαμαντιού της εποχής.

The post Nα κατασκευάσει εκ νέου το Crystal Palace στο Λονδίνο επιθυμεί Κινέζος δισεκατομμυριούχος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα