«Πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα άναψε στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο συνέρχεται στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει τη σύνοδο του Eurogroup της 5ης Μαΐου.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά την επισφράγιση από τη

Eurostat, την Τετάρτη, του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, μολονότι η ελληνική πλευρά κρατά χαμηλούς τόνους καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας γνωρίζει όμως ότι παρά την ανακοίνωση δεν ανοίγει αυτομάτως και ο δρόμος για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για το χρέος, όπως έχουν δεσμευτεί οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Αυτό που κρατά την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος ενόψει ευρωεκλογών με τον υπουργό Οικονομικών να γνωρίζει πως οι συζητήσεις θα κορυφωθούν μετά τις ευρωεκλογές και η όποια λύση, θα αργήσει πιθανώς ως το φθινόπωρο.

The post «Πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα