Εθελοντές ιατροί του ΙΣΑ θα στελεχώνουν την «Άμεση Δράση» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Η Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ), θα προσφέρει Βασική Υποστήριξη Ζωής, Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, Πρώτες βοήθειες, Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής και Σταθεροποίηση του αρρώστου. Την ομάδα στελεχώνουν πολύ εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ δοκιμάστηκε στους

σεισμούς της Κεφαλλονιάς όπου και απέδειξε την αρτιότητά της, όπως συμφώνησαν οι αρμόδιοι.

Οι επαγγελματίες υγείας θα καλούνται και θα παρεμβαίνουν σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας όπου απαιτείται άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση, όπως σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές, επιθέσεις κατά της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες.

Η σύσταση αυτής της ομάδας ήταν μονόδρομος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, με δεδομένο ότι «είμαστε ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας με 27.000 γιατρούς. Επιπλέον, είμαστε πολύ περήφανοι που οι ιατροί μέλη μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για εθελοντική προσφορά» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου ευχαρίστησε τον ΙΣΑ για τις δυνατότητες που έδωσε στους συναδέλφους ιατρούς αλλά και για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

The post Εθελοντές ιατροί του ΙΣΑ θα στελεχώνουν την «Άμεση Δράση» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα