Απολύθηκε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα» λόγω πλαστού πτυχίου

Έκλεισε η σελίδα για την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», καθώς είχε προσκομίσει πλαστό τίτλο σπουδών από αλλοδαπό πανεπιστήμιο, αλλά και πλαστή αναγνώριση από τον αρμόδιο φορέα για τις αναγνωρίσεις του υπουργείου Παιδείας, ΔΟΑΤΑΠ.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια έχει λάβει τη διαπιστωτική πράξη με τη λύση της σχέσης της, ενώ σύμφωνα με το protothema.gr, η ίδια είχε αποχωρήσει

από το νοσοκομείο, προτού δημοσιευτεί η απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΦΕΚ στις 8 Απριλίου.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη ότι θα προβεί στην ανάκληση του διορισμού της εμπλεκόμενης αναπληρώτριας διοικήτριας έπειτα από τις διευκρινίσεις που ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή.

Σε ανακοίνωση του Συνήγορου του Πολίτη αναφέρεται ότι έλαβε επώνυμη καταγγελία, στην οποία υποστηριζόταν ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα» δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

Η Αρχή, με έγγραφό της, ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων, (πρόεδρος είναι ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, και μέλη οι κκ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρόεδρος ΚΕΣΥ, Θεόδωρος Παπαβασιλείου, καθηγητής Ιατρικής Αθηνών, Γιώργος Καπερώνης, εκπρόσωπος ΑΣΕΠ και Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), καθώς επίσης αντίγραφο του φακέλου της εμπλεκόμενης για έλεγχο.

Η υπόθεση δεν ελέγχθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη διότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να διενεργήσουν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών της αναπληρώτριας διοικήτριας.

The post Απολύθηκε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα» λόγω πλαστού πτυχίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα