Που το πάνε, οι 5 δήμαρχοι…;

Χθες, – Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου – , την ώρα που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδρίαζε με καυτά θέματα στην ατζέντα, – όπως ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος, η κινητικότητα στους ΟΤΑ, το μέλλον των δημοτικών ραδιοφώνων κ.ο.κ . – , οι 5 δήμαρχοι της γνωστής πρωτοβουλίας προτίμησαν να κάνουν τη δική τους συνεδρίαση στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Τα

έλεγαν επί δύο και πλέον ώρες. Ήταν, ο οικοδεσπότης δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, και οι ομόλογοί του Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Κατέληξαν σε συμφωνία να αξιοποιήσουν έτι περαιτέρω την δική τους…, « πρωτοβουλία των 5 » και να της δώσουν χαρακτήρα διεκδικητικό για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Το ερώτημα που αυτόματα κι αυθόρμητα γεννάται, είναι απλό. Τι περισσότερο… , και τι καλύτερα…, μπορούν να διεκδικήσουν αυτοί οι 5, κι όχι όλοι οι δήμαρχοι μαζί ως ΚΕΔΕ ή έστω η ΚΕΔΕ με μείον αυτούς τους 5…!!!

Το ερώτημα γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο αν διαβάσουμε την ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνονται τα εξής. «Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης αποτελούν η θεσμική και διοικητική αυτονομία, η χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κομματικό και κρατικό εναγκαλισμό».

«Η παρέμβαση αυτή», συνεχίζει η ανακοίνωση, «στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό και την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή».

Τα όσα επισημαίνονται στην εν λόγω ανακοίνωση αποτελούν και στόχους της ΚΕΔΕ.

Άρα, η πρωτοβουλία των 5 ή αποτελεί διασπαστικό ρήγμα μέσα στην ΚΕΔΕ ή κάπου αλλού στοχεύει και δεν το ομολογεί ευθέως…!!!

Κι η στόχευση είναι λίαν διακριτή για τον οποιοδήποτε μη αφελή κι απλά λογικό πολίτη. Η στόχευση, λοιπόν, δεν είναι άλλη από την επανεκλογή των 5..!

Έτσι μπορούν να ερμηνευτούν οι πέντε ημερίδες που διοργανώνονται στις έδρες των αντίστοιχων δήμων. Η πρώτη θα διεξαχθεί στο Βόλο στις 30 Οκτωβρίου με θέμα την Κοινωνική Πολιτική.

Πάντως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πως όλα τούτα συμβαίνουν σε περίοδο κατά την οποία όλες οι μετρήσεις φέρουν τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων να μην υπερβαίνει το 10%…, ο Γιάννης Μπουτάρης να καλοβλέπει στήριξη κι από την Νέα Δημοκρατία

Τι εντυπώσεις προσπάθησε να κλέψει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με την συνάντηση που επίδοξε κι είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Γ. Σπ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα