Πώς το Ισλάμ στρατολογεί νέους Ευρωπαίους

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟ τις γαλλο-βελγικές μυστικές υπηρεσίες ενός Ελληνορθόδοξου νέου 19 ετών στην τρομοκρατική ομάδα ισλαμιστών, που δολοφόνησε 37 ομήρους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της βορείου Αλγερίας, έφερε στην επιφάνεια ένα μεγάλο κύκλωμα ισλαμιστών που στρατολογεί νέους ανθρώπους σε χώρες με υψηλή ανεργία νέων.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ στο υπουργείο Εξωτερικών και στην ΕΥΠ ότι, μέχρι σήμερα, πάνω από 200 νέοι στο Βέλγιο, στη

Γαλλία και στην Ιταλία έχουν στρατολογηθεί από τους «τζιχαντιστές» για να πολεμήσουν στις τάξεις τους στη Συρία και στο Μάλι. Οι νέοι αυτοί είναι ηλικίας 16-21 ετών και κατά κανόνα πρόκειται για παιδιά που έχουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά από τους ιθύνοντες Βελγίου και Γαλλίας. Διότι, παντού όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας νέων, οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν ισχυρά υλικά και ιδεολογικά κίνητρα ώστε να τους παρασύρουν σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Δύσης. Η όλη ιστορία αποκαλύφθηκε από Βελγίδα μητέρα, η οποία είδε ξαφνικά τον 16χρονο υιό της να γίνεται μουσουλμάνος και στη συνέχεια να φεύγει για τη Συρία, όπου οι ισλαμιστές έχουν ισχυρή παρουσία στις δυνάμεις που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς Ασαντ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, σημειώνουμε ότι στο Βέλγιο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, η μουσουλμανική κοινότητα αριθμεί πάνω από 800.000 μέλη, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τουρκία. Εχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα στον δήμο του Αντερλεχτ δύο δημοτικοί σύμβουλοι να είναι υπέρ της «σαρίας» και της κατάργησης του εορτασμού χριστιανικών εορτών στην επικράτεια του δήμου.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ιδρυτής της ομάδας «Σαρία για το Βέλγιο», συνελήφθη από τις βελγικές αστυνομικές αρχές στις 16 Απριλίου και δήλωσε ότι «η μάχη για την ανατροπή της χριστιανικής Δύσης συγκεντρώνει ήδη πανστρατιά». Ονομάζεται Μπεν ελ Κασέμ, είναι Βέλγος υπήκοος και εκτιμάται ότι το δίκτυό του απαρτίζεται από άλλους 60 φανατικούς ισλαμιστές. Σε τελευταία διακήρυξη της οργάνωσης αυτής, γίνεται λόγος για διεξαγωγή ενός άτυπου παγκόσμιου πολέμου κατά της Δύσης και καλούνται «οι απανταχού μάρτυρες του Ισλάμ να πάρουν μέρος σε αυτόν».

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι το εξής: Στην Ελλάδα της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης έχουμε πάρει χαμπάρι τι γίνεται;

Keywords
Τυχαία Θέματα