Περιφέρεια Αττικής: Η οικονομική ανάπτυξη σε συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο περιφερειακής πολιτικής

Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα περιφερειακής πολιτικής Johannes Hahn, συζήτησε θέματα καινοτομίας κι ανάπτυξης με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου Αθηνών. Την εκδήλωση οργάνωσε η περιφέρεια Αττικής.

Στις συζητήσεις που έγιναν ο κ. Hahn επισήμανε ότι βασική
επιδίωξη της Ε.Ε. κατά την προγραμματική περίοδο 2014 -2020 είναι η χρηματοδότηση και ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων

Ο περιφερειάρχης Αττικής διατύπωσε την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων που προβλέπονται για την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ο Γιάννης Σγουρός ενημέρωσε τον Johannes Hahn για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια στο πλαίσιο αξιοποίησης κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, ενώ επισήμανε ότι από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί η απορροφητικότητα κονδυλίων σε ποσοστό πάνω από 300%.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης κατά την τοποθέτησή του πρότεινε το σχεδιασμό ενός εθνικού πολύ ταμειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την προώθηση της πολιτικής εδαφικής συνοχής και αειφόρου χωρικής ανάπτυξης με δικαιούχους τους Δήμους. Επιπλέον εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε καμία συμμετοχή στην προετοιμασία του Στρατηγικού Σχεδίου για το Σ.Ε.Σ. 2014–2020, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις τους προς τα αρμόδια υπουργεία.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν κι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τους προβληματισμούς τους και τα αιτήματα τους για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Γ.Σπ.Π

The post Περιφέρεια Αττικής: Η οικονομική ανάπτυξη σε συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο περιφερειακής πολιτικής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα