Δήμος Αθηναίων: Στον «αέρα» οι συμβασιούχοι του 9.84, έρμαια στο προεκλογικό παιγνίδι

Στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών, «σφάζονται» παλληκάρια. Στην πλάτη των 70 συμβασιούχων του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας, – του 9.84 – , παίζονται τα πιο αισχρά πολιτικά παιχνίδια.

Στο διάβα τους, δε, υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρουν κι άλλους εργαζόμενους

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κυριολεκτικά την υστάτη ώρα επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για την μη ανανέωση των συμβάσεων

70 εργαζομένων που κρίνονται αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού ραδιοφώνου.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, ο υπουργός εσωτερικών έχει αρμοδιότητα να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα ανάβει πράσινο φως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εγκρίνει την ανανέωση των επιζητούμενων από τον Δήμο συμβάσεων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ γνωρίζει τη χρονοβόρα διαδικασία, – καθώς στην ανανέωση συμβάσεων εμπλέκονται τα υπουργεία εσωτερικών, δημόσιας διοίκησης, αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής – , άφησε κυριολεκτικά στο παρά 5΄να αιτηθεί την ανανέωση των επίμαχων συμβάσεων.

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης κι η διεύθυνση του δημοτικού ραδιοφώνου εγκαλούν τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ότι δεν θέλει να υπογράψει την επίμαχη εγκύκλιο λόγω της αντιπαράθεσης του με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Μέσα αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης και ενόψει εκλογών οι 70 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός νυμφώνος και να χάσουν τη δουλειά τους. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν έχει ανανεωθεί η σύμβασή τους μέχρι και τις 18 Μαρτίου, δηλαδή 2 μήνες πριν τις ήδη αποκηρυχθείσες εκλογές όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, θα χάσουν κάθε δικαίωμα συνέχισης της σχέσεως εργασίας τους με τον Δήμο Αθηναίων.

Στο όλο παιγνίδι της αντιπαράθεσης Καμίνη – Μιχελάκη, μπαίνει και το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, Κανάλι 1, που σύμφωνα με τις αιχμές που αφήνει ο Δήμος Αθηναίων έχει προνομιακή μεταχείριση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών . Προς τούτο δε επικαλούνται ότι το «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιά, προχωρά σε δέκα προσλήψεις για τη δημιουργία WEB-tv.

Γ.Σπ.Π.

The post Δήμος Αθηναίων: Στον «αέρα» οι συμβασιούχοι του 9.84, έρμαια στο προεκλογικό παιγνίδι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα