Παπαδημούλης στο «Π»: Είμαι στη διάθεση του κόμματος για Ευρωβουλή

«Είμαι στη διάθεση των συλλογικών οργάνων όπως πάντα», δηλώνει αποκλειστικά στο «Π» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας πληροφορίες που τον θέλουν να είναι μεταξύ αυτών που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Αυτό έχει διαμηνύσει και αρμοδίως στην ηγεσία του κόμματος, ο έμπειρος πολιτικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνονται δύο – εξίσου ισχυρές – απόψεις, για την στελέχωση

του ευρωψηφοδελτίου. Το πρώτο σενάριο, θέλει το ψηφοδέλτιο για τις ευρωκλογές να περιέχει έμπειρους πολιτικούς όπως ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος έχει μακρά θητεία στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς η υιοθέτηση του σταυρού μπορεί να οδηγήσει σε εκλογή « τηλεπερσόνων» χωρίς ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, κάτι που θέλουν να αποφευχθεί.

Το δεύτερο σενάριο, είναι το «νέο αίμα» του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στη μάχη των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να είναι στην ευχέρεια του κ. Τσίπρα τα έμπειρα πολιτικά πρόσωπα, για να στελεχώσουν τα υπουργεία και τις κυβερνητικές θέσεις, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. «Ζητάμε εκλογές, είμαστε πρώτο κόμμα, πρέπει να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητά μας με στελέχη έμπειρα και ικανά» λένε οι θιασώτες της δεύτερης άποψης.

Στο τραπέζι μπαίνει και το ασυμβίβαστο βουλευτή-ευρωβουλευτή, κάτι που κρατά σε αναμονή τις σχετικές αποφάσεις των ενδιαφερόμενων.

Όλα τα σενάρια θα συζητηθούν στα συλλογικά όργανα, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά στην Κουμουνδούρου θα αναμένουν και τις κινήσεις των υπόλοιπων κομμάτων για τις ευρωεκλογές για το είδος του ψηφοδελτίου που θα «κατεβάσουν», προκειμένου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. «Θα συνεκτιμηθεί το είδος των ψηφοδελτίων που θα κατεβάσουν και τα άλλα κόμματα» λέει κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου πάντως, η συσταθείσα Επιτροπή για θέματα ευρωεκλογών δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με την ονοματολογία για το ευρωψηφοδέλτιο.

The post Παπαδημούλης στο «Π»: Είμαι στη διάθεση του κόμματος για Ευρωβουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα