Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι διαδηλωτής στην Τουρκία

Τη ζωή του έχασε την Τετάρτη ένας Τούρκος διαδηλωτής, έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται ότι στις 22.30 τη νύχτα σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου, 22 ετών, και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο

Αζίζ Μπαμπουσκού, επαρχιακός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε: «Υπήρχαν δύο ομάδες που επιτίθενται στις αστυνομικές αρχές και ένας νεαρός υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι… και έχασε τη ζωή του».

Παράλληλα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Τούντζελι, ένας αστυνομικός που έπαθε καρδιακή προσβολή εν ώρα υπηρεσίας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν το καρδιακό επεισόδιο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία έκανε διαρκώς χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού έτσι ώστε να διαλύσει το πλήθος των χιλιάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με αφορμή το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Έντονη κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας, λέγοντας ότι: «Το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση».

Ο Ερντογάν μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι «24» ρωτήθηκε: «Έχετε κάποια ανησυχία για την οικονομία, διότι ειδικά μετά την 17η Δεκεμβρίου και σήμερα για παράδειγμα με το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν και τα γεγονότα που ακολούθησαν, υπήρξε κινητικότητα στην τιμή συναλλάγματος και το Χρηματιστήριο;».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει αυτά. Είναι παροδικά πράγματα που έρχονται και παρέρχονται σαν τον άνεμο. Είχαν κάνει τα ίδια πράγματα και τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Αλλά στη συνέχεια η οικονομία μπήκε στο δρόμο της.

Σήμερα το πρωί υπήρξε μια κινητικότητα, αλλά το απόγευμα το Χρηματιστήριο επανήλθε στα κανονικά επίπεδα, όπως και το επιτόκιο. Δεν υπάρχει ζήτημα, διότι είναι σταθερή η βάση της τουρκικής οικονομίας. Υπάρχει σταθερότητα που οφείλεται στη σταθερή κυβέρνηση».

The post Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι διαδηλωτής στην Τουρκία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα