Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πολίτες εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 καταγράφουν 534.808 ενταγμένους καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο,

ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσανατολίζεται στη διεύρυνση και ενίσχυση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και στα μέτρα για την ένταξη πολιτών σε Κατηγορία Ευάλωτων Πελατών.

«Αποτελεί στόχο, όχι μόνο να ενταχθούν περισσότεροι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος» αναφέρει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου και, όπως τονίζει, για τον σκοπό αυτόν υπάρχει συνδρομή από τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Εκκλησίας, και μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών, αντιμετωπίζονται θέματα εκτάκτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και επιλύονται σε τοπικό επίπεδο.

Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν δικαιούχοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις, ενώ η υπό έκδοση νέα υπουργική απόφαση αποσκοπεί στην άμεση ένταξη ευπαθών ομάδων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα