Ουκρανία: Αγκάθι η απόδοση αμνηστίας στους συλληφθέντες διαδηλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντικείμενο διαξιφισμών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Ουκρανίας, η απόδοση αμνηστίας στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών. Αυτό θα είναι το θέμα διαπραγμάτευσης στη δεύτερη συνεδρίαση των βουλευτών.

Δεν εγκαταλείπουν τους δρόμους οι διαδηλωτές

Ο Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανέφερε ως προϋπόθεση απόδοσης αμνηστίας την αποχώρηση των διαδηλωτών από τα επίσημα κτίρια και την εγκατάλειψη των οδοφραγμάτων.

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,

Τζο Μπάιντεν, στην τηλεφωνική ομιλία που είχε με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ζήτησε την υιοθέτηση περισσότερων μέτρων που θα οδηγήσουν στην εθνική ενότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ενθάρρυνε θερμά τον Πρόεδρο Γιανούκοβιτς να συνεχίσει να συνεργάζεται με την αντιπολίτευση για την εύρεση κρίσιων συμβιβαστικών λύσεων που θα οδηγήσουν στην ειρήνη», σύμφωνα με μια δήλωση στο BBC. «Αυτό συμπεριλαμβάνει έναν νόμο για την αμνηστία και μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να φέρει πολιτική ενότητα, θα κερδίσει την αυτοπεποίθηση των Ουκρανών πολιτών, και θα οδηγήσει την Ουκρανία στην κατεύθνση της Ευρώπης με την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και την εφαρμογή απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για να πετύχουν την οικονομική ευημερία», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για ξένη «παρέμβαση» στα εσωτερικά της Ουκρανίας.
Σε ομιλία του σε συνέδριο ΕΕ-Ρωσίας στις Βρυξέλες, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί πολίτες είναι ικανοί να αποδώσουν λύση μόνοι τους». Πρόσθεσε:« Μπορώ μόνο να φανταστώ πως οι Ευρωπαίοι συνεργάτες θα αντιδρούσαν εάν στη κορύφωση της κρίσης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ή η Κύπρος, ένας από τους υπουργούς εξωτερικών από εμάς εμφανιζόταν σε μια από τις αντι-ευρωπαϊκές διαδηλώσεις και ξεκινούσε να τους κατευθύνει».

Τέλος, οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους, προσθέτοντας και άλλες διεκδικήσεις στη λίστα τους.


Πηγή: BBC

The post Ουκρανία: Αγκάθι η απόδοση αμνηστίας στους συλληφθέντες διαδηλωτές (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα