F.T: Αυτά είναι τα 100 μεταπτυχιακά που χαρίζουν παχυλούς μισθούς [Λίστα]

Λίστα με τα 100 μεταπτυχιακά προγράμματα που εξασφαλίζουν σε κάποιον δουλειά και παχυλούς μισθούς δημιούργησαν οι Financial Times, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις αποφοίτων από τα 100 κορυφαία προγράμματα MBA, που υποστηρίζουν πως ξεκίνησαν στις αρχές της κρίσης το 2008 και το 2009 και αποφοίτησαν το 2010, στο αποκορύφωμα της ύφεσης, ενώ είδαν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με
τους Financial Times που αναλύουν τη λίστα με τις 500 κορυφαίες επιχειρήσεις δείχνει ότι το 30% των CEO έχουν ένα MBA. Το ποσοστό είναι κοντά στο 50% για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Για την ολοκλήρωση της λίστας του 2014 οι FT διενέργησαν έρευνα σε 23.000 αποφοίτους από 153 επιχειρηματικές σχολές. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι επιχειρηματικές σχολές στις ΗΠΑ που συνεχίζουν να κυριαρχούν στη λίστα, με τις 51 από τις 100 κορυφαίες σχολές να βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένων των εφτά εκ των πρώτων δέκα. Υπάρχουν 26 ευρωπαϊκά προγράμματα MBA, με αυτό του London Business School να είναι νούμερο ένα στην περιοχή και να ανεβαίνει στη θέση τρία σε όλο τον κόσμο. Το HKUST Business School είναι η κορυφαία ασιατική σχολή, στο νούμερο 14.

Βέβαια, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα, αφού για τη διασφάλιση υψηλού μισθού θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταβάλουν τα δίδακτρα σε 24 από τα 100 κορυφαία προγράμματα MBA, τα οποία ξεκινούν από 100.000 δολάρια, με επιπρόσθετα έξοδα διαβίωσης και δύο ή τρία χρόνια χωρίς μισθό. Πολλοί απόφοιτοι τελειώνουν τα προγράμματα με χρέος 100.000 δολάρια!

The post F.T: Αυτά είναι τα 100 μεταπτυχιακά που χαρίζουν παχυλούς μισθούς [Λίστα] appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα